Yüksekova'da Çig Bölgesindeki Kar Kalinligi 10 Metreyi Geçti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Il Özel Idaresi ekipleri, kar kalinliginin 10 metreyi geçtigi çig bölgesinde zorlu çalisma yürütüyor.

Yüksekova'da Çig Bölgesindeki Kar Kalinligi 10 Metreyi Geçti
Yüksekova ilçe merkezine 50 kilometre uzaklikta bulunan Daglica köyü yolunda yogun kar yagisi ve tipiden sonra çig meydana geldi. Çig nedeniyle yolun kapali olmasi üzerine Hakkari Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi ve Yüksekova Ilçe Özel Idare Müdürlügü Santiye Sefligi ekiplerince çalisma baslatildi.

Yaklasik 10 metreyi geçen kar kalinliginda zorlukla ilerleyen ekipler, çig tehlikesine ragmen çalismalarini sürdürüyor. Yüksek kesimlerde yasayan vatandasin magdur olmamasi için gece gündüz yogun bir çalisma yürüten ekiplerin açtigi yollar ise tünelleri andirdi. Ekipler ise kardan tünel yaparak içinde geçtiler. Açilan yollarda olusan 10 metreyi asan kar tünelleri görenleri sasirtirken ekipler, kar kalinliginin yer yer 10 metreyi buldugu yolun tamaminin açildigini belirtti.

Öte yandan, ekipler ilçe merkezinde Yüksekova Belediyesi ve karayollari ekipleri yollari açik tutmak için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA