Aç Kalmasinlar Diye Yem Birakildi

DÜZCE – Düzce’de özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi nedeniyle yiyecek bulmakta sikinti yasayan yaban hayvanlari için, Vali Selçuk Aslan Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne bagli ekiplerle birlikte yemleme yapti.

Düzce Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri, zorlu kis sartlarinda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yemleme çalismasi yapti. Düzce Valisi Selçuk Aslan’da Çamlipinar Gölünde yemleme çalismasina katilarak dogada yasayan yaban hayvanlari aç kalmamasin diye dogaya yem birakti.

Vali Selçuk Aslan, bir balya saman bir balya otun bile çok önümle oldugunu belirterek “Çamlipinar Göleti mevkiinde dogal yasami desteklemek amaciyla Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügümüz koordinasyonunda, ilgili kurum müdürlerimiz, doga severler ve hayvan severlerle birlikte yaban hayatini yemleme amaciyla buraya geldik. Gida ekipmanini dogal yasamdaki canlilar için biraktik. Ben buradan bütün hemsehrilerimize sunu vurgulamak istiyorum. Bu günlerde kar yogunlasti, özellikle yüksek kesimlerde daha yogun bir kar örtüsü olusmus durumda. Bu dogal yasam içerisinde olan canlilar olmak üzere zaman zaman evcil canlilar açisindan da gidaya ve suya ulasma noktasinda sorunlar olusturabilecegini öngörüyoruz. Vatandaslarimiz duyarlilik gösterirse özellikle yagislarin yogun oldugu bu dönemde dogal yasama gida takviyeleriyle bir balya saman, bir balya ot dahi yaban hayati noktasinda can kurtarici olabilecegini öngörerek herkesi ayni duyarlilik içinde bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Ekipler zaman zaman belirledikleri alanlara kis boyunca yem birakmaya devam edecek.
Kaynak: İHA