Türkiye'nin En Büyük Üretim Ve Lojistik Üssü Fidanligi Kocasinan'da

Kocasinan Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli fidanlikta yetistirdigi 320’den fazla türde saksili agaç ve 450 bini askin bitki kapasitesi ile bitkisel materyal temini açisindan Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü fidanligi bünyesinde barindiriyor. Gelecek kusaklara daha yesil bir Kocasinan birakmak için gayretle çalistiklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, yeni ve farkli bitkilerin yetistirildigi fidanliklarin adeta Ar-Ge faaliyeti yürüten üretim merkezi gibi çalistiklarini söyledi.

Türkiye'nin En Büyük Üretim Ve Lojistik Üssü Fidanligi Kocasinan'da
Oruçreis ve Gömeç Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli fidanlikta Kayseri iklimine uygun çesitli bitkiler yetistirdiklerini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, daha yesil bir Kocasinan’i insa etmek için ilçenin her bir kösesini yesillendirmeye devam ettiklerini vurguladi.

Kisi basina düsen yesil alan miktari bakimindan Kocasinan’i, dünya standartlarinin iki kati üzerine çikardiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’i degistirmeye ve daha da güzellestirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ilçemizin dört bir yanina fidan ve agaç dikerken diger yandan ise parklarimizi çesitli bitkilerle rengarenk hale getiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli ekiplerimiz tarafindan fidanliklarimizda agaç ve çali türü bitkiler ile mevsimlik çiçek üretimi yapilmaktadir. Oruçreis ve Gömeç bölgesinde bitki üretim merkezi gibi çalisan ve alt yapi ile yenileme çalismalarinin hizla devam ettigi fidanliklar; toplam 50 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, agaç, çali türü bitki, tibbi ve aromatik bitki, iç mekan çiçek olmak üzere toplam 450 bini askin bitki bulunmaktadir. Tüm bunlarin yani sira 10 bin metrekarelik alana kurulu bitkisel harç üretim tesisinde günlük bin metreküp bitkisel harç üretimi yapilmaktadir. Hafriyat topragindan peyzaj alanlari için verimli toprak üreten Toprak Üretim Tesisi ( Bitkisel Harç Üretim Tesisi) günlük bin metreküp üretim kapasitesine sahiptir. Fidanliklarimizda yetistirdigimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katki sagliyoruz. Ilçe genelinde bahar, yaz, sonbahar ve kis mevsimlerinde sartlara uygun çiçeklendirme çalismalarini yürütüyoruz. Ilkbahar mevsimine yönelik hazirliklarimiz sürüyor. Çalismalarimiza titizlik ve hassasiyetle devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baskan Çolakbayrakdar, bölgenin yesillendirilmesi ve estetik güzelliginin artmasi için çalismalarin devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA