Israil Ve Hamas, Israilli Esirlere Ilaç Ve Gazze'ye Ek Insani Yardim Saglanmasi Konusunda Anlasti

Katar Disisleri Bakanligi, Katar arabuluculugunda Israil ile Hamas arasinda Gazze Seridi’ndeki Israilli esirlere ihtiyaç duyduklari ilaçlarin saglanmasi karsiliginda Gazze Seridi’nde saldirilardan en çok etkilenen bölgelerdeki sivillere insani yardimlarin ulastirilmasi konusunda anlasmaya varildigini duyurdu.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 102 gündür devam ederken, Katar arabuluculugunda Israil ile Hamas arasinda yeni bir uzlasi saglandi. Katar Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Fransa ile isbirligi içinde yürütülen arabuluculuk sonucunda Gazze Seridi’ndeki Israilli esirlere ihtiyaç duyduklari ilaçlarin saglanmasi karsiliginda Gazze Seridi’nde saldirilardan en çok etkilenen bölgelerdeki sivillere ilaç ve diger insani yardimlarin ulastirilmasi konusunda anlasmaya varildigi duyuruldu.

Ilaç ve yardim malzemelerinin yarin Katar’in baskenti Doha’dan Katar’a ait 2 gemiyle Misir’in Al-Arish sehrine gönderilecegi ifade edilen açiklamada, Katar’in Gazze’deki savasi sona erdirme çabalari çerçevesinde, özellikle insani ve tibbi tahliye konularinda bölgesel ve uluslararasi ortaklarla çalismaya devam ettigi vurgulandi.
Kaynak: İHA