MSB Açiklamasi 'Irak Ve Suriye'nin Kuzeyinde Gerçeklestirilen Hava Harekatinda 23 Hedef Imha Edildi'

Milli Savunma Bakanligi, Irak’in kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde teröristlere ait 23 hedefin düzenlenen hava harekati ile imha edildigini açikladi.

Milli Savunma Bakanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, “PKK/YPG/KCK ve diger terörist unsurlari etkisiz hale getirerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 15 Ocak 2024 saat 22.00’da hava harekatlari icra edilmis, icra edilen hava harekatlari ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, mühimmat/malzeme deposu, barinak ve dogalgaz üretim tesisinden olusan 23 hedef imha edilmistir” denildi.

Açiklamada, “Icra edilen bu harekâtlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanilarak çok sayida terörist etkisiz hale getirilmistir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekatlar sirasinda masum insanlarin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA