41 FETÖ'cü Denizden Kaçarken Yakalandi

Mugla kiyilarinda uluslararasi sularda 4 günde yasa disi yollardan ülkeyi terk etmeye çalisan 41 FETÖ/PDY üyesi yakalandi.

41 FETÖ'cü Denizden Kaçarken Yakalandi


Mugla Il Emniyet Müdürlügü ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanliginca Fethiye ilçesinde 3 Eylül’de düzenlenen müsterek ‘FETÖ PDY Silahli Terör Örgütüne Üye Olmak ve Göçmen Kaçakçiligi’ suçuna yönelik yapilan operasyonlarda; Fethiye Körfezi Uluslararasi sularda yelkenli tekne ile kaçmaya çalisan 14 FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü mensubu yakalandi. Ayrica 2 süpheli de gözaltina alindi. Deniz yolu ile yurt disina kaçmaya çalisan 16 süpheliden 10’u tutuklanirken, 4 süpheli adli kontrol sarti ile toplam 6 süpheli serbest birakildi.

6 Eylül’de Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanligi ve Mugla Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan müsterek çalismada yine Fethiye Körfezi açiklarinda uluslararasi sularda yasadisi yollar ile ülkeden çikis yapan yelkenli teknelerde 27 FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü mensubu tespit edilerek yakalandi. Yakalanan 27 FETÖ/PDY üyesi ile ilgili adli sürecin devam ettigi açiklandi.
Kaynak: İHA