(Özel) Ev Sahibi Tarafindan Evden Çikarildi, Hamile Esi Ve Çocugu Ile Hastane Bahçesinde Kaldi

Bursa’da ev sahibi tarafindan evinden çikarilan çocuklu aile sokakta kaldi. Ev sahibinin cezaevinden çikan oglunu yerlestirmek için evden çikarildigini söyleyen kiraci “Ev sahibiyle bir arbede yasandi, o arbede sonrasi çikmak zorunda kaldik” dedi.

(Özel) Ev Sahibi Tarafindan Evden Çikarildi, Hamile Esi Ve Çocugu Ile Hastane Bahçesinde Kaldi
Bursa’nin merkez Yildirim ilçesi 152 Evler Mahallesi’nde 4 yasindaki çocugu ve hamile esi ile kirada oturan Mert Makatlar(30), ev sahibinin talebi sonrasi sokakta kaldi. Cezaevinden çikan oglunu yerlestirmek için ev sahibinin her gece kapisina dayandigini belirten Makatlar, zaman darp edildigini söyledi.

Magdur adam, ev sahibinin kapiya dayandigi zamanlar çok korktugunu ve bu yüzden patronuna güvenip evden çiktigini söyledi.

Genç adam patronunun söz verdigi destegi vermek yerine her yerden engelledigini ifade ederek hamile esi ve 4 yasindaki çocugu ile Yüksek Ihtisas Egitim Arastirma Hastanesi bahçesinde yasamaya basladigini kaydetti.

“Su an hiçbir sey yapamiyorum elim kolum bagli”

Evi olmadigi için is de bulamadigini anlatan Mobilya Ustasi Mert Makatlar, “Yeni ev tutmustuk, 2 aydir oturuyorduk. Bu 2 aylik süreçte ev sahibi ile bazi problemler oldu. Ev sahibinin oglu cezaevindeydi, çikinca evi bosaltmamizi istediler. Bizde o acil süreçte çikamayiz dedik. O evi bana patronum tutmustu. Daha sonra ev sahibiyle bir arbede yasandi, o arbede sonrasi çikmak zorunda kaldik. 2 çocugum vardi biri vefat etti. Esim su an ikinci çocugumuza hamile. Yardim istemek için her yere gitti ama depremzedelerden dolayi bos yer olmadigini söylediler. 2 aylik süreçte hastanelerde, parklarda kaldik. Bazen paramiz olursa otellere gittik. 300 liraya oteller var, dus almak için bazen otellerde kaldik. Ama çogu zaman hastanedeydik. Geçici olarak ta olsa konaklayacak yer istiyoruz. Ben is bulup geri kalanini halledecegim ama su an hiçbir sey yapamiyorum elim kolum bagli. Ben Sosyal Hizmetler Müdürlügü’ne gittim geçici bir yer istedim. Bana çocugumun 4 yasinda oldugunu, ebeveyn yasina geldigini sürecin bu sekilde devam ederse almak zorunda kalacaklarindan bahsettiler. Bir daha da gidip bir yardim talebinde bulunamadim” seklinde konustu.

“Hamile oldugumu ögrendim”

Yasadigi sikintilar arasinda hamilelik belirtileri gördügünü ama hastaliktan olabilir diye çok üzerinde durmadigini söyleyen 30 yasindaki Ayse Makatlar, “Tahmini 2-3 aylik hamileyim. Bu stres sikinti arasinda fark ediyorduk ama ben ’hastaliktandir’ diye üzerinde durmadim. Gebelik testi yaptirdigimda hamile oldugumu ögrendim” dedi.

“Saldirmaya kalktilar”

Ev sahiplerinin her gün eve gelip esine zarar vermeye çalistiklarini belirten Ayse Makatlar, “Çocugumuzun psikolojisi bozuldu. Her gün eve geliyorlardi, esime zarar veriyorlardi. Birkaç kere saldirmaya kalktilar, çocugum da çok korktu bu olayda kulaklarini tikadi. Kira sözlesmemiz var diye evi bosaltmak istemedik. Esime çikalim diye ben söyledim. Patronuna güvendik ama bizi her yerden engelledi. Bizim tek bir istegimiz var 1 ay geçici kalabilecegimiz bir yer istiyoruz. Zaten o bir ise girer biz de kendimizi bir sekilde toparlariz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA