Enkaz Kentte Afrika Sicaginda Zorlu Yikim

Depremin vurdugu Hatay’da yikim ekipleri, 40 dereceyi geçen Afrika sicaklarina aldiris etmeden çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Enkaz Kentte Afrika Sicaginda Zorlu Yikim
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük hasari alan Hatay’da ekipler, hasarli binalarin yikimini ve enkaz kaldirma çalismalarini sürdürüyor. Antakya ilçesinde ekipleri en çok zorlayan ise Afrika sicaklari oluyor. Hava sicakliginin 40 dereceyi geçtigi kentte is makinesi operatörleri, litrelerce su içerek ve klima ile direnmeye çalisiyorlar.

“Bir an önce Hatay’i ayaga kaldirmak için ugrasiyoruz”

Is makinesi operatörü Mehmet Kartal, Sivas’tan Antakya’ya geldigini belirterek “Depremden sonra Sivas’tan geldim. Havalar çok sicak. Su an hava 40 dereceden fazla ama makinenin üstünde 45’i de geçiyor. Zor olsa da mecburuz. Ortalama 8-10 litre su içiyorum. Tam tempo çalismaya devam ediyoruz. Bir an önce Hatay’i ayaga kaldirmak için ugrasiyoruz” dedi.

Is makinesi operatörü Asim Kartal ise çalismalarin toz içerisinde sicakla birlikte zorlu oldugunu ifade ederek, “Su anda hava çok sicak. Sicaktan dolayi terliyoruz. Çalismalar toz içerisinde devam ediyor. Makinenin klimasi var onunla dayanmaya çalisiyorum” seklinde konustu
Kaynak: İHA