35. Uluslararasi Tiyatro Festivali Renkli Görüntülerle Basladi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 35.’sini düzenledigi Denizli Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Tiyatro Festivali korteji yapildi. 10 Haziran’a dek 17 tiyatro grubu ve 400’e yakin tiyatro oyuncusunun sahne alacagi festivale tüm hemsehrilerini davet eden Baskan Zolan, “Denizli tiyatroya doyacak” dedi.

35. Uluslararasi Tiyatro Festivali Renkli Görüntülerle Basladi


Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 35.’sini düzenledigi Uluslararasi Tiyatro Festivali’nin korteji yapildi. Denizli Valiligi önündeki Atatürk büstüne çelenk sunma töreninin ardindan düzenlenen korteje, Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Baskanvekili Ali Degirmenci, Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Uluslararasi Tiyatro Festivali için kente gelen yerli ve yabanci tiyatro gruplari ve davetliler katildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde yürüyüse geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvari’ni takip ederek 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’na kadar devam eden korteje katildi.

Denizlilerin cadde boyunca yogun ilgi gösterdigi kortej renkli görüntülere sahne oldu. Makyajlari ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatrocular sarki söyleyip dans ettiler. 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda toplanan kortejin coskusuna Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan da eslik etti. Yurtiçi ve yurtdisindan gelen tiyatro gruplarini tek tek selamlayan Baskan Zolan, sanatçilarla Cam Horoz heykeli önünde hatira fotografi çektirdi.

Baskan Zolan’dan festivale davet

Baskan Osman Zolan burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, böylesi önemli bir festivali 35. kez gerçeklestirmekten dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.

Türkiye’nin birçok kentinden ve yurtdisindan gelen tiyatro gruplarinin gösterileri araciligiyla Denizli’de tiyatro severlerin yeni kültürlerle tanisarak, kaynasacagini ifade eden Baskan Osman Zolan, “Tiyatronun hayata dair verdigi mesaj ve güzellikleri birbirinden özel klasik ve özgün eserler araciligiyla izlemek çok keyifli olacak. Ben tüm hemsehrilerimi ve bölgemizden gelebilecek olan izleyicileri tiyatro festivalimize bekliyorum” dedi.



“Denizli tiyatroya doyacak”

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 35.’sini düzenledigi Uluslararasi Tiyatro Festivali’nin kente ayri bir güzellik kattigini ifade eden Baskan Zolan, “Su anda Denizli’mizde 400 tiyatro sanatçisi var. Amatör ruhla uluslar arasi seviyede yapilan festivalimiz çok anlamli. Festivalimizde gençlerimizin kendilerine böylesi bir imkan verilmesi çok kiymetli. Denizli’mizde pek çok salon insa edildi ve bazi ilçelerimizde de oyunlar sergilenecek. Denizli bu hafta tiyatroya doyacak. O güzelligi hep beraber yasayacagiz. 1984’de baslayan bu serüven her geçen yil güzelleserek yoluna devam ediyor. Festivalimizin hayirli ve ugurlu olmasini, basarili geçmesini temenni ediyorum” diye konustu.

Konusmanin ardindan tiyatro kostümleri ile yürüyüse katilan grup temsilcileri daha sonra Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’i makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA