Çökertilen Çetenin 82 Yasindaki Lideri, Bastonuyla Adliyeye Sevk Edildi

Konya’nin Eregli ilçesinde vatandaslarin ev ve is yerlerini gasp eden suç örgütü, polis ekipleri tarafindan düzenlenen operasyonla çökertildi. Bastonuyla adliyeye sevk edilen çetenin lideri oldugu ileri sürülen 82 yasindaki süpheli, adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, çete liderinin torunu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çökertilen Çetenin 82 Yasindaki Lideri, Bastonuyla Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgiye göre, Eregli’de birçok vatandasin evlerini ve is yerlerini hukuksuzca ele geçiren, ’Canpolatlar’ olarak bilinen suç örgütüne Konya Emniyet Müdürlügü koordinesinde Eregli Ilçe Emniyet Müdürlügünce operasyon düzenlendi.

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin de katildigi operasyonda Eregli ve Karapinar ilçelerinde belirlenen adreslere es zamanli baskin yapildi. Düzenlenen operasyonda; 82 yasindaki Neset C., ogullari Ekrem C. (52), Tahsin C. (47), torunlari Ahmet C. (22), ve S.C. (17) gözaltina alindi. Nitelikli yagma suçundan haklarinda adli islem baslatilan 5 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Çetenin en büyügü ve suç örgütünün lideri oldugu öne sürülen ve bastonuyla adliyeye götürülen Neset C., adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, çete liderinin torunu oldugu ögrenilen Ahmet C. ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diger süpheliler de adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA