Abdiogullari, Ihracatini Yüzde 11 Artirdi

Türkiye’nin en büyük dokunmus ve örülmüs plastik ambalaj üreticilerinden Abdiogullari A.S’nin kardes kurulusu Filpa A.S., 2022 yili ihracatinda bir önceki yila göre yüzde 11 artis sagladi.

Abdiogullari, Ihracatini Yüzde 11 Artirdi
Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan “Türkiye’nin En Basarili Ilk 1000 Ihracatçisi” listesinde yer alan verilere göre, Filpa ihracatini artirmayi basardi. Adana’dan en fazla ihracat yapan firmalar arasinda ilk 3’te yer alan firma yarim asri askin deneyimle 9 tesiste, 400 bin metrekare kapali alanda, yaklasik 2000 personel ile 4 kitada yaklasik 60 ülkeye ihracat yapiyor.

Filpa’nin Yönetim Kurulu Baskani Salih Sütcü, firmalarinin uluslararasi standartlarda çevreci üretim modellerine odaklandigini belirterek, sunlari söyledi:

“Gelecek için çalisan bir kurumun teknolojiden uzak durmasi düsünülemez. Endüstriyel ve ekonomik aktivitenin sürdürülebilirligini saglamak, sürekli degisen teknoloji ortaminda rekabetçi kalabilmek için teknolojinin her alanda uygulanmasi gerektigine inaniyoruz. Karar alma mekanizmasi hizlandirmak, kalite ve verimliligi arttirmak için operasyonel süreçlerimiz dahil tüm süreçlerimizde veri madenciligi ve süreç analizi yapiyor, yapay zeka destekli mantiksal çözümleme modelleri kullanarak performansi ve kalite göstergelerimizin sürekli yükselmesi için çalisiyoruz. Müsteri etkilesiminin olumlu yönde ilerlemesi için müsterilerin ürün seçimi ve satin alma egilimlerini izliyor, is zekasi yöntemleri ile öngörücü istatistikler olusturarak ürün gelistirme ve pazar faaliyetlerimizin sürekli olarak iyilesmesi için adimlar atiyoruz.”

GES, Çevreye Deger, Yesil Üretim

Global pazarlarda rekabet eden firma olarak hem çevreyi koruma hem de enerji maliyetlerini düsürmek amaciyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini kurduklarini ifade eden Sütcü, sürdürülebilir bir gelecek hedefi dogrultusunda yenilenebilir kaynaklara yatirim yaptiklarini bildirdi.

Çevrenin korunmasinin önemine vurgu yapan Sütcü, “Bu çerçevede kendi Günes Enerji Santrallerimizi kurduk. 6 yilda ulastigimiz 25 MW üzeri enerji gücünün yani sira enerjiyi verimli kullanarak dogal çevrenin korunmasina özen gösteriyor, her geçen yilda GES gücünü arttirmayi hedefliyoruz”diye konustu.

Ihracatta yönlerini Avrupa Yesil Mutabakat ile Avrupa’ya daha çok çevirmek istediklerini belirten Sütcü, üretimde kaynak kullanimini azaltacak enerji tasarrufu ile çevre kirliliginin önlenmesine, temiz bir ekosistem saglanmasina katkida bulunmayi vizyon edindiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA