Baskan Aras, Deprem Magduru Kadinlarla Bulustu

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi (BKD) is birliginde Hatay-Arsuz’da yürütülen çalismalar çerçevesinde 15 deprem magduru kadin Bodrum’a geldi.

Baskan Aras, Deprem Magduru Kadinlarla Bulustu
6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük deprem 11 sehri dogrudan etkiledi. Ülke genelinde deprem sonrasi yaralar sarilmaya çalisilirken, Bodrum Belediyesi de hassasiyetle bölgedeki depremden etkilenen vatandaslarla temasta bulunmaya devam ediyor.

Bodrum Belediyesi afet sonrasi çalismalarina ve desteklerine devam ederken, son olarak deprem magduru kadinlari Bodrum’da agirladi. Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen bulusmada duygu dolu anlar yasandi. Toplantida depremden etkilenen kadinlar, büyük afet sonrasi yasadiklarini gözyaslari içinde anlatti.

Gerçeklestirilen basin toplantisinin açilis konusmasini yapan BKD Baskani Figan Erozan, deprem sonrasi bölgeye aninda harekete geçen belediyelerden birinin de Bodrum Belediyesi oldugunu, Baskan Ahmet Aras’in esit, kadin çalismalarina devam ettigini ve olusturulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde de bu konuda hemen harekete geçildigini vurguladi. Erozan, dostluk kentinde kadin çalismalarina ihtiyaç duyuldugunu belirtti.

“Gayemiz umut dolu bir gelecektir”

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras sözlerine, etkinligi organize eden BKD’ye ve bölgede bulunan tüm çalisma arkadaslari ile gönüllülere tesekkür ederek basladi.

Baskan Aras, gayenin daha aydinlik yarinlar, daha yasanabilir bir ülke, huzur ortami ile umut dolu gelecek olusturmak oldugunu ve deprem sonrasi da tüm çalismalarin yine dostluk çerçevesinde yapildigini belirtti.

Depremdeki yaralilar, kayiplar için ciddi bir üzüntü içinde olundugunu söyleyen Baskan Aras, “Bodrum Belediyesi’nin farki vicdanla, dostluk duygusuyla yaklasmasidir” dedi.

Baskan Aras, toplumdaki kadin meselelerinin önemine ve saglikli bir toplum için mevcut kapitalist kadin politikalarinin degismesine de deginerek sunlari ifade etti: “Bodrum’dan dünya’ya esit, siddetsiz kent politikasi, dostluk kenti için de uygulanacak. Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde devam eden altyapi çalismalari sonrasi daha yasanabilir bir alan olusturulacak. Bölgeye 300’e yakin konteyner gelecek ve desteklerimiz bölgenin üzerinden eksilmeden sürecek”

Kadin yerleskesi yapilacak

Toplantinin devaminda Mor Dayanisma Iskenderun-Arsuz Temsilcisi Sibel Tümkaya ile sahadaki gönüllüler ve bölgeden gelen deprem magduru kadinlar söz alirken belediye, BKD, Mor Dayanisma ve gönüllülerle birlikte her türlü olumsuzluga maruz kalan kadinlar için de can suyu olacak bir kadin yerleskesi yapilacagi belirtildi. Çalismalarin tüm hiziyla devam ettigi ifade edilirken, yapilacak olan bu kadin yerleskesinde mutfak, çamasirhane, çocuk oyun alanlari gibi islevsel ortamlar olusturulacagi vurgulandi.

Depremden etkilenen ve deprem sonrasi Bodrum Belediyesi Hatay - Arsuz Dostluk Kenti’nde kalan kadinlar, belediye çalisanlari ve gönüllülerin özverili çalismalari dolayisiyla herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA