Dünya MS Haftasi'nda Farkindalik Bulusmasi

Dünya MS Haftasi dolayisiyla düzenlenen ’Siz Sorun, Biz Söyleyelim’ adli programda konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Bir hastaliga ne kadar çok farkindalik olusturulursa, üzerinde toplantilar, istisareler yapilirsa o kadar çok olumlu geri dönüsü olmaktadir. Bu sebeple etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Tüm MS hastalari ve aileleri için; yarinlarin daha saglikli ve aydinlik olmasini temenni ediyorum” dedi.

Dünya MS Haftasi'nda Farkindalik Bulusmasi
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Dünya MS (Multipl Skleroz) Haftasi dolayisiyla düzenlenen ’Siz Sorun, Biz Söyleyelim’ adli programa katildi.

Büyüksehir Belediyesinin katkilariyla Sakarya Egitim Arastirma Hastanesi doktorlari tarafindan Orman Park’ta düzenlenen etkinlige, SEAH Bashekimi Prof. Dr. Fikret Halis, SAÜ Tip Fakültesi Nöroloji Anabilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Dilcan Kotan, SAÜ Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Sedat Özmen, SAÜ Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklan Hastanesi Bashekim Yardimcisi ve Üroloji Uzmani Op. Dr. Hatice Siçramaz, çok sayida MS hastasi ve hasta yakinlari katildi.

Dünya MS Günü etkinligi için düzenlenen programda konusan Baskan Ekrem Yüce, son yillarda adini sik duydugumuz MS hastaligi için bir araya gelinen bulusmanin önemine isaret ederek, “Bir hastaliga ne kadar çok farkindalik olusturulursa, üzerinde toplantilar, istisareler yapilirsa o kadar çok olumlu geri dönüsü olmaktadir. Bu sebeple Dünya MS Günü etkinliginde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Tüm MS hastalari ve aileleri için; yarinlarin daha saglikli ve aydinlik olmasini temenni ediyorum” dedi.



“Her alanda vatandaslarimizin yanindayiz”

Büyüksehir Belediyesi’nin her alanda vatandaslarin yaninda oldugunu belirten Baskan Ekrem Yüce, “Dogumdan ölüme kadar hemserilerimizin hayatlarinda variz. Yeni okullar, hastaneler, yollar, sosyal alanlar insa ediyoruz. Bunlarin yani sira sosyal gelisim konusunda da hemserilerimizin yanindayiz. Bu hususta pek çok proje yürütüyor, farkli STK’larla is birligi halinde çalisiyoruz. Çocuklarimizin, ev hanimlarimizin yaninda oldugumuz gibi yaslilarimizi da unutmuyoruz. Sakarya’nin her kösesinde yaninda bizi görmek isteyen, bir dost eline ihtiyaç duyan her bir vatandasimizin yaninda oluyoruz” diye konustu.



“Tip Merkezi yeni yerine yakinda kavusacak”

Sehrin saglik altyapisina güç katacak Tip Merkezi’ni yeni bir projeyle çok daha iyi bir noktaya tasiyacaklarini belirten Yüce, kisa süre önce düzenledikleri törenle çalismalari baslattiklarini dile getirerek, “Içerisinde; hekim odalari, müsahede, pansuman, müdahale, numune alma odasi, röntgen odasi, ekg odasi gibi her ihtiyacin karsilandigi merkezimizin Sakarya’miza hayirli olmasini diliyorum. Her gün binlerce Sakaryaliya sifa dagitan merkezimizi insallah yeni yerinde çok daha iyi sartlara kavusturuyoruz. Hemserilerimiz için durmadan, yorulmadan, dinlenmeden çalismaya devam edecegiz. Kaybedecek bir dakikamiz dahi yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA