Baskan Oprukçu, Evi Depremde Hasar Gören Ailenin Yüzünü Güldürdü

Subat ayinda Nigde’nin Bor ilçesinde meydana gelen depremde Konya’nin Eregli ilçesine bagli Belkaya Mahallesinde evi hasar gören

Baskan Oprukçu, Evi Depremde Hasar Gören Ailenin Yüzünü Güldürdü
vatandasa yeni evi Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu tarafindan teslim edildi.

Nigde’nin Bor ilçesinde 25 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve Eregli ilçesinde de hissedilen 5,3 siddetindeki deprem sonrasi Belkaya Mahallesinde bazi evlerde hasar olustu. Deprem sonra hemsehrilerinin yaninda olan ve hasar gören evler hakkinda bilgi alan Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, evi yikilanlara evlerini yapacagina dair söz verdi. Baskan Oprukçu, depremin ardindan 3 aydan kisa bir süre geçmesine ragmen evinin yapimi tamamlanan Filiz Ögüt’ün evinin anahtarini teslim etti. Evine tekrardan kavusmanin mutlulugunu dile getiren Filiz Ögüt, Baskan Oprukçu’ya tesekkür ederek, dua etti.

Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, “Belkaya’da bir evi daha hemsehrimize teslim etmenin onurunu ve mutlulugunu yasadik. Rabbim agiz tadiyla oturmayi nasip etsin, beterinden saklasin insallah. Yer, gök duayla ayakta durur. Bizim tek gayemiz hemsehrilerimizin duasina mazhar olmak, bunun için de çok çalismaya, hizmet etmeye devam edecegiz. Çok büyük bir afet yasadik, asrin felaketi. Sükürler olsun ki bu denli büyük bir felaketin yaralarini birlik ve beraberlik içerisinde sariyoruz, sarmaya da devam edecegiz. Allah bu aziz millete bir daha yasatmasin insallah” seklinde konustu.

Kaynak: İHA