Bahar Senliklerinde Kadin STK'lari Bir Araya Geldi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Gazikültür A.S. tarafindan gerçeklestirilen Bahar Senlikleri olusumunda yapilan “Sivil Toplum Kuruluslarinin Güçlü Kadinlariyla Bulusma” programi Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde gerçeklestirildi.

Bahar Senliklerinde Kadin STK'lari Bir Araya Geldi
Programda Türkiye ve dünyadan 87 sanatçinin katildigi ve yapilacak satis gelirleriyle Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen vatandaslara destek olunacak fotograf sergisi ziyaretçilere tanitildi.

Bulusmada Gaziantep’in sosyal hayatinda geçmisten günümüze kadin STK’larin yaptigi çalismalar konusulurken, ileride yapilmasi planlanan ve yapilacak projeler hakkinda fikir alisverisinde bulunuldu. Program, kadinlara yönelik faaliyet gösteren STK baskanlari ve temsilcileriyle kurum yetkililerini bir araya getirdi. Programa Gaziantep Vali Yardimcisi Salih Altinok, Gazikültür Yönetim Kurulu Baskani M. Hakan Tanriöver, Gaziantep Valisi’nin esi Gülden Gül, Gazi sehirde faaliyet gösteren kadin STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

"Gaziantep kültürel aktivitelerde en doyurucu sehirlerden birisi"

Gaziantep Vali Yardimcisi Salih Altinok bulusmada yaptigi konusmada yapilan çalismalarin önemli olduguna deginerek su ifadeleri kullandi: “Pek çok yerde çalistim ve meslekte epeyce yol kat ettigimi düsünüyorum fakat sunu da özellikle hakkini teslim ederek ifade etmek istiyorum. Gaziantep çalistigim sehirler içerisinde kültürel aktiviteler bakimindan en doyurucu sehirlerden bir tanesi. Yakin zamanda yasadigimiz deprem acisina ragmen bu yönünün aksatmadan faaliyetlerine devam ediyor olmasi takdire sayan özeliklerinden bir tanesi.”

"Gaziantep’in elinde üreten deger olusturan kadinlari var"

Gelecegi planlarken kültürü, kültürel mirasi, sanati ve arkeolojinin atlanamayacagini ifade eden Gazikültür Yönetim Kurulu Baskani M. Hakan Tanriöver, “Çok nadide ve özel bir mekandayiz. Gaziantep’in kültürünü arastirdigimizda kadinlarin oldukça önemli bir yere sahip oldugunu her anlamda görüyoruz. Gaziantep’in elinde üreten, deger olusturan kadinlari var. Bizlerde tüm altyapimizla bu is birligini her zaman sizlerle beraber yapmak istiyoruz.

Gülden Gül ise depremde kadin STK’larin kisa sürede depremzede olmalarina ragmen bütün imkanlarini seferber ederek organize olduklarini belirterek söyle konustu:

“Gaziantep kadim bir sehir. Geçmisten gelecege belli ki kadinlarin insa ettigi çok güzel bir yapi var. Her zaman destekçiler. Asla ötekilestirme ya da farkli görüslerin bir araya gelmeme durumu yok. Gaziantep Modeli kadin STK’lar ve sosyal yapida aktif durumda. Simdi de Gazikültür’ün baslattigi STK ile ortak projelerin çok iyi yer bulup basariya ulasacagini düsünüyorum.”

STK temsilcileri ise yaptiklari konusmalarda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile yapmis olduklari ortak projelerin devamini istisarelerle artirmak ve günbegün kadin STK’larin etki alanini çogaltilmasi gerektigi aktardi.
Kaynak: İHA