Sinop'ta Türk Mutfagi Haftasi Coskusu

Sinop’ta Türk Mutfagi Haftasi dolayisiyla kadin kooperatifleri ve Halk Egitim Merkezi bünyesinde üretilen yöresel yiyecekler ve el isi ürünler sergisi açildi.

Sinop'ta Türk Mutfagi Haftasi Coskusu
Sinop’ta 21-27 Mayis Türk Mutfagi Haftasi çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Yaslilar Evi bahçesinde açilan sergide yöresel yiyeceklerin tanitimi yapildi. Ayrica kadin kooperatiflerince üretilen el isi dokumalar ve çesitli hediyelik esyalar da sergilendi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, bu yil ikincisi düzenlenen Türk Mutfagi Haftasi dolayisiyla unutulmaya yüz tutmus eski tatlari ve kültürleri ortaya koyarak onlari yasatmayi hedeflediklerini belirtti.

Hatay bölgesinden gelerek Sinop KYK yurdunda kalan ve saraciye kursunda deri hediyelik esya üretimi kursunda egitim alan Yildiz Özgen, “Saraciye kursumuzda deri çantalar ürettik, bileklik, cüzdan, anahtarliklar ürettik. Ayrica tas döküm isleriyle de ilgilendik ve Hatay bölgesine ait yiyeceklerimizi sergiledik” diye konustu.

Sinop Halk Egitim Merkezi bünyesinde usta ögretici Ahmet Saatçi, “Yöresel Türk Mutfagi haftasi etkinlikleri devam ediyor. Yöresel eriste, katlama, eriste gibi ürünleri tezgahta sergiliyoruz. Ikramlik ve satis reyonumuzu açtik” dedi.

Durakhan Anneleri Kadin Girisim ve Üretim Isletme Kooperatifi Baskani Nazan Akkaya, cografi isaretli Duragan çemberini anlatarak, “Hem masa örtüsü hem de annelerimizin ninelerimizin baslarina örttügü basörtüsüdür ayni zamanda” ifadelerini kullandi.

Kiliçli Köyü Sinabeli Kadin Kooperatifi’ndne Aylin Demirhan, 5 kadin olarak kilim ve benzeri ürünler dokuduklarini belirterek, “Farkli esyalar yapiyoruz, mesela eski esyalari geri dönüstürdügümüz çul kilimlerimiz var. Evlerinizde kullanmadiginiz esyalariniz kumaslariniz varsa size onlari kilim olarak geri dönüstürüp kilim olarak geri verebiliyoruz. Geri dönüstürülmüs iplerden yeni kilimler de yapabiliyoruz” seklinde konustu.

21 Mayis’ta baslayan Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri, 27 Mayis’a kadar çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA