Büyükçekmeceli Kadinlar Edirne'de Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan bu yil 38’ncisi düzenlenen “Edirne Ramazan Gezisi” çerçevesinde binlerce Büyükçekmeceli kadin, Edirne’de Meriç Nehri kiyisinda iftar yemeginde bulustu.

Büyükçekmeceli Kadinlar Edirne'de Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi
Tarihi ve kültürel varliklari ile Türkiye’nin önemli kentlerinin basinda gelen serhat sehri Edirne, bir kez daha Büyükçekmeceli kadinlari agirladi. Baskan Dr. Hasan Akgün’ün öncülügünde “Edirne Ramazan Gezisi” sehitlik, ibadethaneler ve müze ziyaretlerinin ardindan Büyükçekmeceli kadinlar, Meriç Nehri kiyisinda bulunan bir tesiste iftar yemeginde bir araya geldi.

Düzenlenen iftar yemegi, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün ile yaklasik bin 500 kadin ve Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’in katilimiyla gerçeklesti.

Iftar yemeginde konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 38’inci Edirne’de olduklarini belirterek, “Çok sükür yine buradayiz. Gelip de gelmeyenler, ahirette göç edenlere rahmet diliyorum. Edirne ve Büyükçekmece sanki ayni sehrin insanlari haline geldi. Büyükçekmece’de yasayip da Edirne’ye gelmeyen kadinimiz kalmadi diyebilirim. Bu sene bin 200, bin 500 arasi kisi gelebildik. Osmanli Imparatorlugu’na Istanbul fethedilene kadar 92 yil boyunca payitahtlik yapan gerçek kültür baskenti Edirne’de bulustugumuz andan itibaren bizleri yalniz birakmayan Recep Gürkan Baskan’a, eski milletvekilime ve esi Esra Gürkan kardesime çok tesekkür ediyorum” dedi.

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, “Büyükçekmece ailesinin fertleri hanimefendiler, beyefendiler Bursa’nin oglu, Istanbul’un babasi serhat sehri Edirne’ye hos geldiniz, seref verdiniz. Ben belediye baskani olarak 9 yildir sevgili Hasan Akgün abimin vesilesiyle sizlerle, Büyükçekmeceliler ile beraber oluyorum. Insallah bu birligimiz ve beraberligimiz sonsuza kadar daim olur. Bu ülke gerçekten dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine vazgeçilemeyecek bir ülke, terk edilemeyecek bir ülkedir. Bu ülke kahramanlarin ve yigit insanlarin ülkesidir” diye konustu.

Kemal Kiliçdaroglu ile birlikte yarin iftar yemeginde Bulgaristan’inin Kircaali sehrinde olacagini vurgulayan Gürkan, Balkanlarda Türklerin en yogun oldugu Kircaali ve Edirne Belediyesi’nin ortak iftar yemeginde bir araya geleceklerini söyledi.

Kaynak: İHA