Nevsehir Devlet Hastanesinde Bin Depremzede Tedavi Edildi

6 Subat tarihinde meydana gelen ve ’asrin felaketi’ olarak nitelendirilen depremde yaralanan vatandaslarin tedavisi devam ediyor.

Nevsehir Devlet Hastanesinde Bin Depremzede Tedavi Edildi
Depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaslarin tedavisini gerçeklestiren Nevsehir Devlet Hastanesinde su ana kadar 964 hasta tedavi edilerek sagligina kavustu. Edinilen bilgiye göre Nevsehir Devlet Hastanesinde su an itibariyle 38 hastanin yatili ve 6 hastanin da yogun bakim ünitesinde tedavileri devam ediyor. Hatay’da depreme yakalanan ve iki çocugu ile esini kaybeden Menekse Özdemir’in de Nevsehir Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor. Deprem’de beli kirilan Menekse Özdemir; “Deprem aninda uyuyorduk. Depremin siddeti ile uyandik ve esimle birlikte çocuklari aldik. Kaçmaya firsatimiz olmadi. 5 katli binanin 4. katinda oturuyorduk. Bir anda bina üzerimize yikildi. Depremde esimi ve iki evladimi kaybettim” dedi.

Enkazdan çikarildiktan sonra Nevsehir Devlet Hastanesine sevk edilen Menekse Özdemir burada belinden ameliyat oldugunu söyledi.

Bir süre yogun bakimda kaldiktan sonra servise alinan Menekse Özdemir, “Yogun bakimda benimle çok güzel ilgilendiler. Tüm personele tesekkür ediyorum. Servise geçtikten sonrada bu ilgi devam etti. AK Parti Kadin Kollari üyeleri burada gönüllü bakicilik yapiyorlar. Bir dedigim iki olmuyor. Rabbim devletimizi basimizdan eksik etmesin” ifadelerini kullandi. Hayatta kalan kardesi ve babasi ile 17 gün sonra görüsen Menekse Özdemir, “Kardesim ve babam Istanbul’daki bir hastaneye sevk edilmisler. Insallah kisa zamanda kendileri ile bulusacagiz” dedi.

Hatay’dan Nevsehir’e gelen Hatice Islek’in de tedavisine Nevsehir Devlet Hastanesinde devam ediliyor. Depremde evleri agir hasar aldigindan Nevsehir KYK yurtlarinda kalmaya baslayan Hatice Islek, seker ve tansiyon hastasi. Hatay’da yarim kalan tedavisi Nevsehir Devlet Hastanesinde devam ediyor. Deprem gecesini anlatan Islek, “Gece saatlerinde evimiz çalkalandi, çalkalandi. Biz de disariya kaçtik. Yagmur yagiyordu. Çok sükür hayattayiz. Nevsehir Devlet Hastanesinde de çok güzel bakiyorlar” dedi.

Evleri agir hasarli oldugu için Nevsehir’e gelen Ahmet Islek de Hatay’da enkaz çalismalari tamamlandiktan ve kalici konutlar yapildiktan sonra tekrar Hatay’a dönmeyi düsünen depremzedelerden biri. Islek; devletin kendilerine sahip çiktigini belirterek, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" seklinde konustu.

Yakininin tedavisi için Nevsehir Devlet Hastanesinde refakatçi kalan Sabriye Balcioglu da açiklamasinda, “Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. Devletimizden Allah razi olsun. Bu günler geçtiginde tekrar memleketimize dönmek istiyoruz. Deprem gecesi çok kötüydü. Kiyamet kopuyor zannettik. Buradaki yetkililerden basimizi sokak bir ev itiyoruz. Önümüzde Ramazan ayi var. Yeter ki Ramazan ayini geçirelim. Daha sonra memleketimize dönmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA