Edirne'de Depremzedeler Için Olusturulan Ücretsiz Marketin Kapasitesi Arttirildi

Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan Edirne’ye gelen depremzedeler için Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardim toplama merkezinde olusturulan ücretsiz marketin kapasitesi arttirildi.

Edirne'de Depremzedeler Için Olusturulan Ücretsiz Marketin Kapasitesi Arttirildi
Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan baslatilan yardim seferberligi araliksiz olarak devam ediyor. Edirne Valiligi öncülügünde AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardim toplama merkezinde olusturulan ücretsiz market, depremzedelerin yaralarinin sarilmasina katki sagliyor.

Yasanan depremlerin ardindan Edirne’ye gelen depremzede vatandaslar, kayit yaptirmalarinin ardindan Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardim toplama merkezinde olusturulan ücretsiz marketten ihtiyaçlarini karsilayabiliyor.

Depremzedelerin yaralarini sarmak için Edirne Valiligi ve Il AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor salonunda yardim kampanyasi için kamu kurum kuruluslari çalisanlari ve vatandaslar yogun bir sekilde çalisiyor. 7’den 70’e gece gündüz demeden tüm vatandaslar, depremzedeler için tek yürek oldu. Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardim merkezinde olusturulan markette bebek kiyafetlerinden, yetiskin kiyafetlerine, oyuncaktan, hijyen malzemelerine, ayakkabidan, battaniye ve yorgana kadar birçok ürün yer aliyor.

Kaydini yaptiran depremzede vatandaslar, kendileri ve çocuklarinin neye ihtiyaci varsa ücretsiz markete basvurarak alabiliyor. Sosyal marketteki raflarda yerini alan ürünler, hiç kullanilmamis esyalardan olusuyor.
Kaynak: İHA