Tosya Belediyesi, Deprem Bölgesinde 30 Çadir Kuruyor

KASTAMONU – Tosya Belediyesi personeli, depremin büyük yikima ugrattigi Hatay’in Kirikhan ilçesinde 30 çadirdan olusan çadir kent kurulumuna basladi.

Tosya Belediyesi, Deprem Bölgesinde 30 Çadir Kuruyor
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonrasinda yikilan binalarda enkazin altinda arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. Bunun yani sira depremin ilk anindan itibaren teyakkuza geçen ve bölgeye verdigi destegini artirarak sürdüren Tosya Belediyesi, Hatay’in Kirikhan ilçesinde çadir kurulumuna basladi.

Bölgeye çok sayida araç, is makinesi, ayni yardim ve insan gücü gönderen Tosya Belediyesi, depremin yaralarini sarmaya devam ediyor. Tosya Belediyesi, depremin büyük yikima ugrattigi Hatay’in Kirikhan ilçesinde 30 çadirdan olusan çadir kent kurulumuna basladi.

Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, "Hatay’in Kirikhan ilçesinde her biri 25 metrekare olan toplam 30 çadirdan olusan çadir konutlarini belediyemiz personeli arkadaslarimiz tarafindan kuruluyor. Hatay Milletvekilimiz Lütfi Kasikci’nin Kirikhan ilçesinde çadir ihtiyaci oldugu yönünde çagrisi üzerine hemen belediyemizin imkanlarini seferber ederek en kisa zamanda bölgeye gittik ve çadirlarimizi kurduk. Insallah devletimiz ve milletimiz el birligi ile bu zor günleri atlatacagiz ve yaralarimizi birlikte saracagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA