Bu Lokantada Sadece Kadinlar Çalisiyor

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde güçlerini birlestiren kadinlar, açtiklari lokantada birbirinden güzel ev yemekleri yaparak ev ekonomisine katki sagliyor.

Bu Lokantada Sadece Kadinlar Çalisiyor
Ilçede açilan kadin kooperatifinde güçlerini birlestiren kadinlar, lokanta açti. Her gün farkli menülerde lezzetli ev yemekleri yapan kadinlar, çocuklari gibi baktiklari lokantada satis yaparak ekonomilerine katki sagliyor. Ayrica, yufka ve siparis üzerine pasta da yapan kadinlar, islerini gelistirmek için çaba sarf ediyor. "Anne elinden" yemekleri müsterilerine sunan kadinlar, ayaklarinin üzerinde durmak için çalisacaklarini söyledi.



Akkisla Kadin Kooperatifi Baskani Esma Özhan, “Lokantamizda arkadaslarimizla birlikte sulu yemekler yapiyoruz. Vaktimiz oldugunda da arkadaslarimizla birlikte pasta ve yufka yapiyoruz. Vaktimiz böyle geçiyor. Vatandaslarimizin ilgisi de güzel. Ilçemizde ilk kez kadin kooperatifi ve kadin lokantasi açildigi için yogun oluyoruz. Burada herkes evine ekmek götürüyor. Hem halkimiza hem kendimize faydamiz oluyor. Kadinlarimizda kendi ayaklari üzerinde dursun. Isteyen olur ise kooperatifimize de bekleriz. Valimizde, kaymakamimizda bize destekte bulunuyor. Herkes yanimizda duruyor. Biz de arkadaslarimizla beraber daha kooperatifimizi ileriye götürmek ve kendimizi gelistirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA