Ankara'da 'Avrasya Hizmet Ödülleri' Töreni

Ankara’da EkoAvrasya Vakfinin düzenledigi "Avrasya Hizmet Ödülleri" töreni gerçeklestirildi.

EkoAvrasya Vakfi tarafindan düzenlenen “Avrasya Hizmet Ödülleri” töreni, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Tarihi Türk Ocagi Salonunda gerçeklestirildi.

Programa Yüksek Seçim Kurulu Baskani Ahmet Yener, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Içisleri Bakani Dursun Oguz, milletvekilleri ve vatandaslar katildi.

Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemil Kirimoglu, YSK Baskani Ahmet Yener, KKTC Içisleri Bakani Dursun Oguz, MHP Genel Baskan Yardimcisi Filiz Kiliç bazi milletvekilleri ve Besteci Tuluyhan Ugurlu’ya ödül takdim edildi. Törene katilamayan Kirimoglu’nun yerine ödülünü esi aldi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Baskani Hikmet Eren yaptigi konusmada, “Kirimoglu vatani ve millet için ölüme meydan okumayi tercih eden, Türk dünyasinin yasayan efsane ismidir. Kirimoglu, Kirim sevdasi ile yilmadan yürüdü. Onun azimli ve kararli yürüyüsü bir milletin özgürlük iradesine dönüstü. Kirim Tatar Türkleri bugün yine isgallere ve zorbaliklara karsi yasam mücadelesi vermektedir. Ömrünü Türk olmanin bedeli ile ödeyen Mustafa Cemil Kirimoglu yine vatanindan uzakta vatanina dönmek üzere emperyal güçlere karsi kutlu mücadelesini büyük bir azim ve kararlilikla sürdürmektedir. Geçtigimiz hafta 80 yasina giren Mustafa Cemil Kirimoglu’na bizler saglikli günler dilerken en kisa zamanda dogmus oldugu topraklarin özgürlüge kavusmasinin temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Programa katilamayan Mustafa Cemil Kirimoglu ise video mesaj gönderdi. Gönderdigi mesajda Kirimoglu, “Bugünkü önemli toplantiniza katilamadigim için çok üzgünüm. Bildiginiz gibi Ukrayna’da Rus isgalcilerine karsi savas devam etmektedir. Tüm ülke gece gündüz bombardiman altinda. Böyle bir durumda Ukrayna milletvekilleri daime Kiev’de olmak zorunda. Aralik ayinin sonunda bazi görüsmeleri gerçeklestirmek için Türkiye’ye ziyaretim olacak. Malum oldugu gibi Ukrayna sadece özgürlügü ve toprak bütünlügü için savasmiyor. Ayni zamanda Ukrayna tüm dünyaya tehlike olusturan, uluslararasi kaideleri bozan isgalci Rusya’ya karsi savasmaktadir. Eger Ukrayna bu savasi kaybederse yarin hangi ülkenin tehlike altinda olacagini kimse tahmin edemez. Bunu iyi fark eden dünyanin çokça devleti bazi Putin’e usaklik yapan rejimlerden ayri Ukrayna’ya destek vermektedir. Bize destek veren ülkelere Türkiye Cumhuriyeti dahil olmak üzere tesekkür ederiz. Türkiye Cumhurbaskani, Meclis Baskani ve Bakanlarinin her firsatta Kirim’in isgalini tanimadiklarini açiklamalari bizim için çik önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Ödül törenin ardindan Tuluyhan Ugurlu tarafindan piyona dinletisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA