Van Devlet Tiyatrosu, 5 Ekim'de Perdelerini Açiyor
Van Devlet Tiyatrosu, 5 Ekim’de "Ay Carmela’ adli oyunla perdelerini açiyor.

2023-2024 yili sezonunda 6’si yeni olmak üzere 13 oyunla tiyatro severlerin karsisina çikmayi hedeflediklerini belirten Erkmen, “Bu sene halihazirda 7 eski oyunumuzla birlikte 4 yetiskin ve 2’si çocuk olmak üzere 6 yeni oyunumuzla devam etmek istiyoruz. Bu oyunlarin içerisinde yeni olan ‘Itiat Ilami’ oyunu 26 Ekim’de prömiyer yapacak. Genis bir repertuar, gelen iyi yönetmenler ve iyi oyuncularimizla çok iyi isler yapmayi, devlet tiyatrolarinin kurulus amacina hizmet ederek iyi isler yapmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Açiklamalarinda ileriki süreçte halka mal olmus destanlar üzerinde çalismalar yapacaklarinin altini çizen Erkmen, “Destanlar, halkin benimsedigi kültürlerdir. Biz bu kültürden onlari uzaklastirmak degil, yakinlastirmak istiyoruz. Dolayisiyla bu kültürler üzerinden çalismalarimiz devam edecek. Seyirci, salona girdiginde ve oyunu izlediginde kendinden bir seyler oldugunu hissedebilmelidir. Biz bunu çok önemsiyoruz” diye konustu.
Van halkinin tiyatroya olan ilgisinin iyi oldugunu da sözlerine ekleyen Erkmen, konusmasini söyle sürdürdü:
“Her oyunumuzda salonun yarisindan fazlasi doluyor. Tabi bizler bunu daha da fazla ileriye götürmek için çalisacagiz. Ortalama oyunlara gelen seyirci sayisini her yil arttirarak devam etmek istiyoruz. Bütün halkin tiyatro izlemesini istiyoruz. Çünkü tiyatro ayni zamanda dili ögreten, kültürü ögreten ve kültürle iç içe yasamasini saglayan bir sanat dalidir. Bu nedenle tüm halkimizi oyunlarimizi izlemeye davet ediyoruz.”
