Bakanlardan Konya Sanayisine Tam Destek

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Konya Sanayi Odasi’nin Ocak ayi meclis toplantisina katildi.

Bakanlardan Konya Sanayisine Tam Destek
KSO Meclis Baskani Memis Kütükcü’nün moderatörlügünde yapilan toplantiya, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya is dünyasi temsilcileri ile çok sayida sanayici katildi.



“Konya, üretime ve kalkinmaya talip”

Meclis toplantisinin açilisinda konusan Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Mustafa Büyükegen, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’a Konya sanayisine verdikleri tüm desteklerden dolayi tesekkür etti. Baskan Büyükegen, Konya’nin girisimcilerin üretim azmi ile Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezlerinden birisi haline geldiginin altini çizdi. Konya’nin 2022 yilinda 3 bin 957 kapasite raporu ile Türkiye’de en çok sanayi kapasite raporu verilen 5. il oldugunu belirten Büyükegen, “Yatirim tesvik belgelerine baktigimizda, Konya adina çok sevindirici bir tablo görüyoruz. 2022 yilinda Konya’miza verilen 14 milyon 572 bin liralik 524 yatirim tesvik belgesinin adet olarak yüzde 61’i, tutar olarak ise yüzde 59’u imalat sanayine düzenlendi.

Tüm bunlar gösteriyor ki, Konya’miz üretime, istihdama, ihracata ve kalkinmaya talip. Insallah Konya’mizin basari hikayesini, hep birlikte çok daha ileriye tasiyacagiz” dedi.



KSO’nun yeni vizyonu

Konya Sanayi Odasi olarak yeni vizyonlarinin, sürdürülebilir, daha yüksek katma deger üreten, yesil dönüsümde öncü, yeni nesil bir sanayi alt yapisi insa etmek oldugunu kaydeden Büyükegen, “Konyamiz iklim degisikliginden en çok etkilenen sehirlerin basinda geliyor. Biz de Konyali sanayiciler olarak bu sürecin bize yükledigi sorumlulugun bilincindeyiz. Insallah yapacagimiz yeni farkindalik çalismalari ve projelerle de; isçi olsun isveren olsun her bir sanayicimizi, her bir çalisanimizi ayni zamanda, çevreye daha duyarli birer ‘Yesil Yakali’ hale getirmeyi hedefliyoruz” diye konustu.

Baskan Büyükegen, daha sonra Bakan Varank ve Bakan Kurum’a Konyali sanayicilerin taleplerini iletti. Baskan Büyükegen, Konya’daki sanayi bölgelerine banliyö hatti yapilmasi, sanayi çalisanlarina yönelik toplu konut insa edilmesi, tohum üreticilerine sanayi sicil belgesi verilmesi ve EYT gibi konularda taleplerini dile getirdi.

“Biz sizin yaninizdayiz, yeter ki Konya üretsin”

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Konya’nin Türk sanayisi için önemini vurguladi ve Konya sanayisini büyütmek için ellerinden gelen destegi vereceklerini vurguladi. Konyali sanayicilerin her zaman yaninda olduklarini söyleyen Bakan Varank, “Konya, Türkiye sanayisi açisindan önemli bir sehir. Emin olun biz de buranin sanayisini büyütmek için elimizden gelen ne varsa yapiyoruz. Tesvik sistemimizle, OSB’lerimizle, teknoparklarimizla, endüstri bölgelerimizle, sürekli sizlerin yanindayiz. Yeter ki Konya üretsin, Türkiye’ye katki saglasin. Konya büyürken, Türkiye de büyüsün. Bizim tek gayemiz bu. Biz her zaman sizin yaninizdayiz. Bize iletilen hangi konu olursa olsun, çözüm gelistirmek için ugrasiyoruz. Elimizdeki imkanlar neyse sizlerin hizmetine sunuyoruz” seklinde konustu.



“Konya sanayisine her türlü destegi vermeye devam edecegiz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum da, bakanlik olarak Konya’da yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Bundan önce oldugu gibi, bundan sonra da Konya’ya ve Konya sanayisine her türlü destegi vermeye devam edeceklerini aktaran Bakan Kurum, “Iklim degisikligi konusu çok önemli. O yüzden havamiza topragimiza sahip çikmak zorundayiz. Bunu da sanayi ile birlikte yapacagiz. Burada yesil OSB gibi, sanayideki yesil dönüsümü gerçeklestirip, sürdürülebilir bir ekonomiye geçisi saglamak zorundayiz. Burada bir firsat var. AB Yesil Mutabakati ile birlikte biz de bu firsata ortak olacak adimlari attik. Ihracatimizin yüzde 50’den fazlasi AB ülkelerine yapiliyor. Dolayisi ile orasi ile uyumlu hale gelebilmek zorundayiz. Yeni teknolojiler gelistirmek zorundayiz. Bu süreci insallah hep birlikte yürütecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan toplanti soru cevap bölümü ile devam etti. Bakan Varank ve Bakan Kurum, Konyali sanayicilerin taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA