Dünyaca Ünlü Piyanist Anjelika Akbar Ordu'da Konser Verdi

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, Ordu’da çok özel bir konsere imza atti. Ordu Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi’nin ocak ayi kültür etkinlikleri kapsaminda Ordu’ya gelen ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, Ordulu sanatseverlerle ünlü ve ödül alan bestelerinden bir resital sundu.

Dünyaca Ünlü Piyanist Anjelika Akbar Ordu'da Konser Verdi
Akbar, Ordu Üniversitesi Morfoloji Binasi Konferans salonunda gerçeklesen konserde 1970 ve 1980’lerin Sovyet Cumhuriyetleri bestecilerinden Tariverdiev, Gladkov, Petrov, Rybnikov, Schnittke, Dunaevsky, Shainsky, Dashkevich gibi dönemin çok sayida büyük bestecisinin film müziklerini, özgün uyarlamalari ile Ordu Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde sanatseverlerle bulusturdu.

Konsere çok sayida vatandas ilgi gösterirken salona sigmayan katilimcilara bina içerisine kurulan LED ekran ile yayin yapildi.

Gece sonunda Anjelika Akbar’a çiçek takdim eden Ordu Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Celal Tezcan, hem konser hem de konferans tadinda bir etkinligin düzenledigini söyledi.

Muhtesem gece için Akbar’a tesekkürlerini sunan Celal Tezcan yakin bir zaman da tekrar kendisini agirlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarini belirtti.

Besteci ve Piyanist Anjelika Akbar ise Karadeniz’de ilk defa bir konser gerçeklestirdigini dile getirerek Ordu’da bulundugu için büyük bir mutluluk duydugunu ifade etti.



1993 yilinda Türk vatandasi olmustu

Kazakistan’da, müzisyen ve filozof bir baba ile yine müzisyen bir annenin çocugu olarak 1969 yilinda dünyaya gelen, henüz 2,5 yasinda nota ögrenin ve piyano çalabilen Akbar, 1993 yilinda Türk vatandasligina geçti. Senfonik ve oda orkestrasi, koro, piyano ve diger enstrümanlar için birçok beste yapan Anjelika Akbar, Rusya, Fransa, Almanya, Baltik Cumhuriyetleri, Orta Asya, Hindistan, KKTC, Katar ve Türkiye’de sayisiz konserler verdi.
Kaynak: İHA