Gazeteciler Malazgirt'te Çikarma Yapti

Mus’un Malazgirt ilçesine gelen Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Dernegi (AYGAD) üyeleri 30 gazeteci, ilçenin tarihi mekanlarini gezerek Malazgirt Belediye Baskani Cengiz Altin’dan ilçenin tarihi, kültürü hakkinda bilgiler aldilar.

Gazeteciler Malazgirt'te Çikarma Yapti
Daha önce Kültür ve Turizm Bakanligi ile gelistirilen Kültür ve Sanat Haberciligi projesinin ardindan Kültür Gezilerine baslayan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Dernegi (AYGAD) gezilerinin 3.’sünü Dogu Anadolu Bölgesine gerçeklestiren gazetecilerin son duragi Malazgirt ilçesi oldu. 30 kisinin katildigi ve Amasya’dan baslayan Dogu kültür gezisi Erzurum, Pasinler, Ardahan, Dogubayazit ve Van’in ardindan Anadolu’nun kapisinin açildigi Malazgirt’te son buldu.

Malazgirt belediyesi baskani Cengiz Altin ile Millet Bahçesinde kahvaltida bir arayan gelen gazeteciler, tarihi Malazgirt ilçesinde geldikleri için çok heyecanli olduklarini belirttiler.

Sabah kahvaltisi sonrasi Tarihi Malazgirt ilçesinin tarihi mekanlarini gezen gazeteci grubu Malazgirt ilçesindeki ziyaretleri organize eden basta Malazgirt Belediye Baskani Cengiz Altin’a, KYK yurt müdürü Ömer Özbey, IMSIYAD Kurucu Baskani Metin Haymana’ya, BASIDER Baskani Ergin Kaya’ya, 1071 Malazgirtspor Kulübü Baskani Ismail Türeli’ye, Malazgirt Oteli Müdürü Ecevit Yaman’a, gazeteciler Atilla Demir ve Veysel Esin’e tesekkür ediyoruz dediler.
Kaynak: İHA