Geri Dönüsüm Kütüphanesine Ilçe Halki Yogun Ilgi Gösteriyor

Sefaatli Halk Egitim Merkezi tarafindan “Sifir Atik Projesi” çerçevesinde geri dönüsümden elde edilen malzemelerle olusturulan kütüphanede yer alan bin 700 kitap ilçe halkinin hizmetine sunuldu.

Geri Dönüsüm Kütüphanesine Ilçe Halki Yogun Ilgi Gösteriyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayesinde yürütülen proje dogrultusunda kütüphane kurmak için girisimde bulunan Sefaatli Halk Egitim Merkezi idareci, usta ögretici ve kursiyerler tarafindan kullanilmayan palet, araba lastigi, meyve kasasi, ip gibi birçok malzeme dönüstürülerek masa, sehpa, sandalye, kitaplik ve buna benzer kütüphane malzemesi olarak hayat buldu.

Proje sayesinde Sefaatli Halk Egitim Merkezine hem bin 700 kitaplik bir kütüphane kazandirildi hem de geri dönüsüm kültürü yayginlastirilmaya çalisildi.

Kütüphanenin sifir atik ve geri dönüsüm dogrultusunda farkindalik olusturmak amaciyla yapildigini söyleyen Sefaatli Halk Egitim Merkezi Müdürü Rafet Çayli, “Bu egitim ögretim yili baslarindan itibaren Milli Egitim Bakanligimiz ve Hayat Boyu Ögretim Genel Müdürlügünün direktifleri dogrultusunda bütün okul ve kurumlarda geri dönüsüm malzemelerden kütüphane kurulmasi talimati verilmisti. Biz de bunu yerine getirmek için bütün imkanlarimizi seferber ettik. Sanayiden kamyon filtresi, lastik, kasa ve palet gibi malzemeler toplayarak dizaynimizi olusturduk. Büyük çapta bir kütüphane kurarak sifirdan bin 700 kitaba ulastik. Burada sadece kitap okuma degil, sinavlara hazirlanan ögrencilerimiz de derslerine çalisabiliyorlar. Aileler buradan ödünç kitap alip okuyabiliyorlar ve geri getiriyorlar. Bütün kurumlar yapti ama kitap bakimindan bizim kütüphanemiz büyük çapli oldu. Bunu daha da gelistirecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA