Kütahya'nin Simgesi Çinili Vazo Orijinal Haliyle Korunacak

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Zafer Meydani projesi nedeniyle geçici olarak yerinden kaldirilan kentin simgesi çinili vazonun orijinal haliyle korunacagini ifade etti.

Kütahya'nin Simgesi Çinili Vazo Orijinal Haliyle Korunacak
Vazonun durumuyla alakali Belediye Sosyal Tesisleri’nde istisare toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Vali Ali Çelik, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Belediye Baskan Yardimcisi Murat Arik, Kütahya Çiniciler Odasi Baskani Sadik Erilbayli, Çini Sanatçisi-UNESCO Yasayan Insan Hazinesi Mehmet Gürsoy, Güral Porselen Icra Kurulu üyesi Naci Pekcan, Kütahya Mimarlar Odasi Baskani Erkan Morkoç, KOSBIAD Baskani Bayram Gürcü, Çini Sanatçisi Mehmet Koçer, Çini Sanatçisi Isa Öztürk, Çini Sanatçisi Mehmet Yildirim, Çini Sanatçisi Ismail Yigit, Mimar Fazilet Kara, Kütahya Ilinden Yetisenler Dernegi Baskani Süleyman Çankaya, Mehmet Sülün katildi.

Toplanti sonrasi açiklamalarda bulunan Baskan Isik, "Sehrimizin tarihi günlerinden birisini yasiyoruz. Zafer Meydani’nin yapimi sirasinda farkli degerlendirmelere de yol açan vazonun akibeti ile ilgili çok yogun katilimin oldugu ve valimizin de katildigi bir toplanti yaptik. Bu toplantinin sonucunda 1970’li yillarda sehrimize kazandirilan vazonun boyutlarinda ve formalarinda orijinal vazomuzu orada sergilenecek. Eger mevcut olan restore edilip ayni sekilde kullanilabilecek durumda ise onun üzerinden, degilse yeni bir imalatla ama tamamen orijinaline sadik kalmak sarti ile bir vazo imalati konusunda hemfikir olduk. Bununla ilgili görev dagilimi ve is paylasimlarini yaptik. Katilip fikirleriyle bize destek veren ya da karsi fikir de olsa tartisma firsati yaratip degerlendirmemizi saglayan hemsehrilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Sehrimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA