Denizli'den Almanya Heimtextil Fuarinda Teknik Tekstil Atagi

Denizli Ticaret Odasi’nin (DTO), “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüsüm” projesi çerçevesinde Almanya Heimtextil & Techtextil Fuarinda açtigi stant, dünyanin dört bir tarafindan gelen alicilarin gözdesi oldu.

Denizli'den Almanya Heimtextil Fuarinda Teknik Tekstil Atagi


Denizli Ticaret Odasi, Heimtextil & Techtextil Fuari’nda bu yil ev tekstili ürünlerinin yaninda “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüsüm” projesiyle saglanan destekle 12 firmasina teknik tekstil üzerine stant açtirdi.

DTO Baskani Ugur Erdogan, fuarlardaki etkinliklerinin Denizli’nin ihracatina önemli bir katki sagladigina dikkat çekti. Baskan Erdogan, “Dünyanin dört bir tarafina giderek sektörlerimizin gelisimine katki saglamak, Denizli Ticaret Odamizin ana görevlerinden biridir. Biz, bu konuyu çok ciddiye aliyoruz; önemsiyoruz. Bugün burada olmak da yine Denizli açisindan çok önemli. Çünkü, Denizli’miz artik dünyaya tam 174 ülkeye açilmis, ihracatiyla, istihdamiyla ve turizmiyle ekonomimize büyük katki saglayan bir sehir. Denizli Ticaret Odasi olarak, pandemi öncesinde 600’e yakin firmamizla yurtiçi ve yurtdisi fuarlara katildik. Denizli ihracatinin 4,6 milyar dolarlara gelisinde bu fuarlarin katkisi çok büyüktür. Denizli’deki sivil toplum kuruluslarinin da bu arada sorumluluklari daha da artiyor. Denizli Ticaret Odamizda muhakkak kamu kurumu niteligi var ama biz bir sirketteki pazarlama veya satis müdürleri gibi hareket edip, benzer çalismalar yürütüyoruz. Böylelikle daha hizli hareket ediyoruz ve eskisinden çok daha hareketliyiz. Firmalarimizin yaninda olmak, onlara destek vermek için bugün de bu fuardayiz. Bizim bunca çabamizdaki asil gayemiz, sehrimizdeki ihracati ve istihdami artirmak, daha güçlü bir Denizli ile ülke olmamiza daha büyük katki saglamak. Bu amaç dogrultusunda, ekibimizle yogun bir mesai harciyoruz. Denizli Ticaret Odasi, bugün 20 bin üyesine, üyeleri ve firmalariyla da Denizli’mize ve ülkemize hizmet ediyor. Onun için sorumlulugumuzun ne derece önemli oldugunu, omuzlarimizdaki yükün de ne kadar agir oldugunun farkindayiz; iyi biliyoruz. Bunun hakkini da vermeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Denizli tarihinde ilk kez teknik tekstil kümesini gerçeklestirdik”

Baskan Erdogan, Denizli Ticaret Odasi’nin yine ilke daha imza attigini da vurguladi. Erdogan, “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüsüm projemizle, Denizli’mizde ve ülkemizde teknolojisi ve katma degeri yüksek ürünlere geçisi saglayacagiz. Onun için de bugün Denizli tarihinde ilk kez teknik tekstil kümelenmesini gerçeklestirip ’Denizli’de Teknik Tekstile Dönüsüm’ projesi kaynaklariyla firmalarimiza stant açtirdik. Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligimiza, desteklerinden dolayi tesekkür ederiz. Ileriki günlerde ise hem stantlarimizi hem katilimci firmalarimizi hem de ürün yelpazemizi daha da gelistirecegiz. Tasarim, teknoloji ve Ar-Ge’mizle her geçen gün daha da güçleniyoruz. Bu arada, teknik tekstilimizin daha da gelismesi için Denizli Ticaret Odasi olarak buradaki üniversiteleri de ziyaret edecegiz. Onlarla is birlikteligi yollarini arayacagiz ve fikir alisverisinde bulunacagiz” dedi.



Baskan Erdogan, daha iyi islere imza atmak ve yeni bir yol haritasi belirlemek üzere Heimtextil & Techtextil 2022 Fuari dönüsünde Denizli’de bir toplanti organize ederek, fuara katilan firmalar ile üyelerinin önerilerini dinleyeceklerini de sözlerine ekledi.

“Teknik tekstile ilgi büyük”

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Baskan Vekili Necip Filiz de Almanya’daki fuara katilim destegi saglamasi dolayisiyla Denizli Ticaret Odasi’na tesekkür etti. Filiz, “Fuardaki ziyaretlere 3’üncü holden basladik. Sonrasinda 6, 9 ve 11’e geldik. 11’inci hol yani teknik tekstille ilgili olan hol, inanilmaz kalabalikti; teknik tekstil bölümüne olan ilgi çok fazlaydi. Diger hollerde ise ne yazik ki o kadar bir hareketlilik yoktu. Katilimcilarla da konustuk; onlar da 11’inci holdeki bu durumdan çok memnunlar. Türkiye’den Almanya’ya transferlerinden konaklamalarina ve stantlarina kadar her seylerini organize eden, ihracatçilarimizi destekleyen Denizli Ticaret Odamiza ve Baskanimiz Ugur Erdogan’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA