Milas'ta Ögrenciler Ürünlerini Sergiledi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu ile Milas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda düzenlenen is birligi protokolü çerçevesinde Havva Ersoy Anaokulu hayata geçirilen “Minik Eller Büyük Isler Tasarim ve Atölye Çalismasi” düzenlenen etkinlik ile son buldu.

Milas'ta Ögrenciler Ürünlerini Sergiledi


Milas Havva Ersoy Ana Okulu’nda gerçeklestirilen programa Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’nin yani sira esi Gülsah Böke, kurum amir, müdürleri, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Ilçe Milli Egitim Müdürü Isa Bal’in proje tanitimi, minik ögrencilerin siirler okumasi, halk oyunlari gösterisi, okul ögretmenlerinin kasik oyunuyla devam eden program Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’nin etkinlige katilan üniversite ögrencilerine tesekkür belgesi takdim etmesiyle devam etti.

Proje hakkinda bilgi aktaran Bal, “Yürütülen çalisma 60 - 72 aylik ögrencilerin yöresel ve kültürel anlamda farkindaliginin artmasina, Milas’in cografi isaret alan halisina ve kilimine yer verilmesine ve yine cografi isaret alan zeytinimize zeytin yapragina ve çekirdegine, bunlarin yaninda antik dönem materyallerinin minik ellerle bulusmasina katki saglamayi amaçliyor. Anaokulu ve yüksekokulun is birligi içinde yapilan çalismalar okul öncesi çagindaki ögrencilerin çifte koordinasyon, ince motor becerilerinin koordinasyonu, özdenetim, özgüven gelistirme, bag kurma, benlik saygisini güçlendirme, is birligi içinde çalismayi ögrenme, paylasma ve yardimlasma gibi sosyal duygusal, bilissel gelisimlerine katki saglamakta” dedi.



Program ögrencilerin yapmis olduklari el sanat ürünlerinin sergilendigi stantlarin gezilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA