Vali Ayhan'dan Bayram Öncesi Sürücülere Uyari

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayrami öncesi yola çikan sürücüleri uyararak, trafik kurallarina uyulmasini özellikle uykusuz ve yorgun sekilde araç kullanilmamasini ve emniyet kemeri takilmasini istedi.

Vali Ayhan'dan Bayram Öncesi Sürücülere Uyari
Ramazan Bayrami tatili süresince ilde trafik akisinin daha düzenli ve güvenli olmasi için gayret gösterdiklerini belirten Vali Ayhan, “Trafik tedbirlerimizi aldik. Yaklasik 900 ekip ve 5 bin personel ile sahadayiz. Bugün de bu tedbirlerin etkisini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenligi konusunda il genelinde daha güçlü ve yogun bir farkindalik olusturmak için karayolu güzergahlari üzerinde bilgilendirmeler yaptik. Seyahat eden sürücü ve yolcularla dogrudan temas kurarak çok güçlü bir trafik duyarliligi algisi olusturmayi amaçladik ve vatandaslarimizin bayramini tebrik ettik. Bayram tatili süresince trafik güvenligi konusundaki farkindaligi artirmaya ve meydana gelebilecek trafik kazalarini önlemeye yönelik çalismalarimizi sürdürecegiz. Unutmayalim ki ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’” dedi.

Vali Ayhan, ‘Hatali Sürücüye Kirmizi Düdük’ uygulamasinin da sürdügünü ifade ederek, bu yönde gençlere ve çocuklara büyük isler düstügünü, onlarin bir nevi fahri trafik polisi oldugunu söyledi.

Sehir içi ve sehirlerarasi yollarda yayalara öncelik verilmesi gerektigini de belirten Vali Ayhan, “‘Öncelik Hayatin Öncelik Yayanin’ diyoruz. Çünkü yayalar, araçtaki vatandaslarimiz kadar sansli olamayabilir. O nedenle yaya geçitlerinde mutlaka hizimizi azaltalim, önceligi yayalara verelim” diye konustu.



“Bayraminiz Kemerli Olsun”

Emniyet kemeri takilmasinin önemine de deginen Sivas Valisi Salih Ayhan, “Birkaç saniyelik bir hareketin hayat kurtarabilecegini dile getirerek, “Bi Hareketine Bakar Hayat” diyor ve tüm yolcularimizi emniyet kemeri takmaya davet ediyoruz. Çünkü trafik kazalarinda kemer yüzde 66 can kaybini önlüyor. Toplum olarak da kemeri benimsedik. ‘Bayraminiz Kemerli Olsun’” ifadelerini kullandi.

Sivas’in önemli bir cografyada bulundugunu ve yogun bir ulasim aksinda yer aldigini hatirlatan Vali Ayhan, “Ancak bizler bakanligimizin da dile getirdigi gibi ‘Trafikte Her Yil Daha Iyiye’ anlayisiyla vatandaslarimizda farkindalik olusturmaya gayret ediyoruz. Bu minvalde trafik tedbirlerini bu bayramda da en üst seviyede tutuyoruz. Tatilin huzur ve güven içerisinde geçmesi en büyük dilegimizdir” seklinde konustu.

Vali Salih Ayhan sürücülere bayram sekeri ve kurallari hatirlatan brosür de takdim etti.
Kaynak: İHA