DEÜ, TEKNOFEST'in Akademik Paydasi Oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda Samsun Çarsamba Havaalani’nda gerçeklestirilecek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) akademik paydasi oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “TEKNOFEST’in akademik paydaslari arasinda da yer almanin mutlulugunu yasiyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarismalara olan ilgiyi ve katilimi artiracak çalismalar gerçeklestirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacagiz” diye konustu.

DEÜ, TEKNOFEST'in Akademik Paydasi Oldu
Ülkemizin milli teknoloji hamlesine yönelik faaliyetlerini akademik ve bilimsel faaliyetleriyle destekleyen Dokuz Eylül Üniversitesi, dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in akademik paydasi oldu. Çocuklarda ve gençlerde havacilik, uzay ve teknoloji konularina ilgi uyandirmak ve ülkemizin mühendislik tabanli insan kaynagina katki sunmayi amaçlayan TEKNOFEST, bu yil 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda Samsun Çarsamba Havaalani’nda gerçeklestirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesinin ülkemizin yerli ve milli hedeflerine yönelik sorumluluklari dogrultusunda faaliyetlerine devam ettigini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde ortaya koyulan ‘milli teknoloji hamlesi’ vizyonuna katki koymak için mensuplarimizla birlikte var gücümüzle çalisiyoruz. Ülkemizin yerli ve milli ürünlerle 2053 ve 2071 hedeflerine ulasmasi noktasinda tüm gayretimizi gösteriyoruz” dedi.



“Aktif olarak rol alacagiz”

Üniversite olarak Türkiye’nin son yillarda teknoloji üretiminde yakaladigi ivmeyi destekleyen bilimsel ve akademik çalismalar gerçeklestirdiklerini ifade eden Rektör Hotar, “Yaptigimiz çalismalarin karsiligini TEKNOFEST’te de aliyoruz. Dünyanin en büyük teknoloji yarismalarinin gerçeklestirildigi TEKNOFEST’e de ögrencilerimiz ve akademisyenlerimizle katilim sagliyor; yer aldigimiz yarismalarda da önemli dereceler elde ediyoruz. Bu yil, Samsun Çarsamba Havaalani’nda gerçeklestirilecek festivalin akademik paydaslari arasinda da yer almanin mutlulugunu yasiyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarismalara olan ilgiyi ve katilimi artiracak çalismalar gerçeklestirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacagiz. Uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok yarismanin düzenlenecegi TEKNOFEST’ten ülkemizin teknoloji kabiliyetini gelistirecek ve dünyanin gelecegini sekillendirecek sonuçlar ortaya çikacagina inaniyoruz” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA