Çekya Devlet Baskani Zeman Açiklamasi 'Putin Bir Savas Suçlusudur'

Çekya Devlet Baskani Milos Zeman yaptigi açiklamada, “Putin bir savas suçlusudur” dedi.

Çekya Devlet Baskani Zeman Açiklamasi 'Putin Bir Savas Suçlusudur'
Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Çekya Devlet Baskani Milos Zeman önemli açiklamalarda bulundu. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in bir savas suçlusu oldugunu belirten Devlet Baskani Zeman açiklamasinda, “Ukrayna’da bir katliam yapiliyor. Ülkesini savunan sivil halk öldürülüyor. Bu soykirima esittir. Bütün bunlara sebep olan Putin ise bir savas suçlusudur. Putin barisa karsi da suç isledi. Kendisinin bir deli oldugunu daha önce söyledim ve deliler kesinlikle tecrit edilmelidirler” dedi.



“Rus ordusunun sanildigi kadar güçlü olmadigini gördük”

Devlet Baskani Zeman açiklamasinda, “Bu savas bizlere bazi gerçekleri gösterdi. Mesela Rus ordusunun sanildigi kadar güçlü olmadigini gördük. Ukrayna’ya yapilan saldirilar karsisinda Rusya’nin ekonomik ve siyasi olarak daha fazla dayanabilecegini düsünmüyorum” ifadelerini kullandi.

“Ukraynali siginmacilara destek devam edecek”

Devlet Baskani Zeman açiklamasinda, Çekya’nin Ukraynali siginmacilara verdigi destegin devam edecegini belirterek, Ukraynali siginmacilari Suriyeli siginmacilarla kiyasladi. Ukraynali siginmacilarin kadin ve çocuklardan olustugunu, erkeklerin ise ülkelerinde savastigini öne süren Devlet Baskani Zeman, Suriyeli siginmacilarin ise erkeklerden olustugunu, eslerini ve çocuklarini ülkelerinde biraktiklarini iddia etti. Zeman ayrica Ukraynali mülteciler içerisinde bulunan Romanlar ile ilgili farkli yöntemler düsüneceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA