Adiyaman'da 1 Mayis Isçi Bayrami Kutlandi

Adiyaman’da, 1 Mayis Isçi Bayrami coskuyla kutlandi.

Adiyaman'da 1 Mayis Isçi Bayrami Kutlandi
Ögle saatlerinde Mustafa Yücel Özbilgin Parki önünde toplanan CHP Adiyaman Il Baskanligi, HDP Adiyaman Il Baskanligi, sendika üyeleri ve platformlar kutlamanin yapilacagi Mustafa Yücel Özbilgin Parki önünde toplandi. Güvenlik önlemi altinda toplanan kisiler kutlama alani girisinde tek tek arandi. Kutlama alaninda sendika yöneticileri isçilerin magduriyetini dile getiren açiklamalar yaparken, etkinlikte halaylar çekildi. Etkinlige TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, siyasi parti baskanlari, STK temsilcileri ve çok sayida kisi katildi.

Hak-Is Adiyaman Il Baskanligi 1 Mayis’i basin açiklamasiyla kutladi

Hak-Is Adiyaman Il Baskanligi tarafindan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlanarak basin açiklamasi yapildi.

Demokrasi Parkinda gerçeklestirilen basin açiklamasina sendika yöneticileri ve üyeleri katildi.

Türkiye’nin bütün emekçileri, kadinlari, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaslilari, engellileri, issizleri, yoksullari, meslek sahipleri olarak; tüm dünya emekçileriyle 1 Mayista birlikte olduklarini dile getiren Hak-Is Adiyaman Il Baskani Hasan Kilinç, Hak-Is olarak, 1 Mayis ruhunu en güçlü sekilde yansitmak için, ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerde olduklarini söyledi.



Baskan Hasan Kilinç, “ Salginin etkilerinin devam etmesi nedeniyle emekçi kardeslerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da, 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde, emekçilerin hakki için, daha fazla gelir güvencesi ve adaletin tesis edilmesi için, sosyal ve ekonomik refah için, sorunlarin çözümü için taleplerimizi Türkiye’de 81 ilde ve dijital platformlarda sunuyoruz.

Tüm emekçilerimiz için daha fazla is ve gelir güvencesi istiyoruz. Geçici ve mevsimlik isçilerin sorunlarinin çözüme kavusturulmasini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardimi sisteminin kurulmasini istiyoruz. Güvenceli esneklik düzenlemelerinin insana yakisir is çerçevesinde ele alinmasini istiyoruz. Mevcut isyerlerinin ve çalisanlarin dijitallesmeye ve yesil dönüsüme uyum saglayabilmeleri için adil bir geçisi mümkün kilacak politikalarin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Kamu çerçeve protokolünün kalan maddelerinin uygulanmasini talep ediyoruz. Kamu Çerçeve protokolü çerçevesinde KIT’lerdeki isçilerin kadroya geçirilmesi, geçici isçilerin daimi kadroya geçirilmesi, kadroya geçen isçilerin tayin, becayis hakkinin verilmesi ve erken emekliligin engellenmesi gibi özlük haklarina iliskin sorunlarinin çözülmesini istiyoruz.

6772 sayili kanun uyarinca ilave tediye alan kamu isçilerinin çerçevesinde belediye sirketlerinde çalisanlarin da dahil edilmesini istiyoruz. Toplu is sözlesmeleri ile elde edilen hak ve kazanimlarin enflasyon karsisinda ezilmemesini talep ediyoruz. Tekelci yapida bulunan sosyal diyalog mekanizmalarinin katilimci bir anlayisla yeniden olusturulmasini talep ediyoruz. COVID-19 salgininin tüm isçiler için meslek hastaligi sayilmasini istiyoruz. Isyerlerinde is sagligi ve güvenligi tedbirlerinin daha fazla yayginlastirilmasini istiyoruz. Kayit disi istihdam ve ekonomi ile etkin mücadele edilmesini istiyoruz. Issizlik oranlarinin düsürülmesini, genç, kadin ve engelli bireylere yönelik istihdam firsatlarinin olusturulmasini istiyoruz. Ülkemiz çalisma hayatinin ihtiyaçlarina uygun sekilde istihdam seferberligi olusturulmasini talep ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde yasanan ekonomik dalgalanmalara yönelik tedbirler alinmasini ve emekçilerin enflasyona karsi korunmasini talep ediyoruz. Bizler bugün, 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde, güvenceli istihdam için, refah dolu yarinlar için, güçlü gelecek için, sagligimiz için, isimiz, ekmegimiz ve tüm emekçilerimiz için taleplerimizi yine yüksek sesle haykirmak için meydanlardayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA