1 Mayis Emek Ve Dayanisma Günü'nde Arbede

Zonguldak’ta 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde sunucunun sahneden indirilmesini isteyen Kadin Platformu Üyeleri ile diger sendika üyeleri arasinda arbede yasandi. Taraflarin yatistirilmasinin ardindan kutlamalar devam etti.

1 Mayis Emek Ve Dayanisma Günü'nde Arbede
1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalari Istasyon Caddesi’nden yürüyüsle basladi.

Milletvekillerinin yani sira Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, yönetim kurulu üyeleri, sendika yönetimleri ve üyeleri, madenciler ve isçilerin gerçeklestirdigi yürüyüs Madenci Aniti’nda tamamlandi.

Egitim Sen bayraklari ile alana giren Zonguldak Kadin Platformu üyeleri sahnede sunuculuk yapan Gülhan Yildiz’a tepki gösterdi. Sendika üyesi kadinlar Yildiz’in sahneden inmesiyle alana girdi. Gülhan Yildiz’in yeniden sahneye çikarak sunuculuga devam etmesi üzerine tartismalar sahne önünde devam etti. Bu sirada diger sendikalarin üyeleri Kadin Platformu Üyeleri’nin tutumuna tepki gösterdi. Yasanan gerginlik fiziki müdahaleye dönüstü. Birbirine giren sendika üyelerini yine alanda bulunan diger sendikacilar ayirdi. Taraflarin yatistirilmasinin ardindan kutlamalar devam etti. Kadin Platformu Üyeleri ise kutlamalarin yapildigi alani terk etti.

Bir konusma yapan Hakan Yesil, "Adimiz, inancimiz, yasam biçimlerimiz, yasadigimiz sehir, çalistigimiz isyerleri farkli olsa bile isçi ve emekçi olmanin ortak paydasinda bulusuyoruz. Birlik beraberlik mücadele ve dayanisma mücadele ve dayanisma kültürümüzü isimize gelecegimize ülkemize ve milletimize sahip çikma gelenegimizi her türlü güçlüge ragmen sürdürüyoruz. Sürdürmeye devam edecegiz. Buradan emegin baskentinden ülkemizin ve dünyanin dört bir yanina tüm emekçilere dayanisma duygularimizi gönderiyoruz. Son 50 yilda bütün dünyada emekçilerin yasam sartlari, her sene bir öncekine göre daha da kötülesti. Dünya petrol krizinden bu yana ilk defa bu yil uluslararasi düzeyde yasanan üretim ve talep kriziyle karsi karsiya kaldi. Gidadan otomotive, teknolojiden ham maddeye kadar bir çok alanda yasanan üretim ve tüketim krizi genel bir durgunluga neden oldu. Yasanan gelismeler bir kez daha göstermistir ki Türkiye’nin stratejik bir ürün olan taskömürünü ithal etme lüksü yoktur. Demir çelik fabrikalarimizin yüksek firinlarini çalistirmak, sanayimizin çarklarini döndürebilmek için havzamizdaki öz kaynagimiz taskömürüne ihtiyaç oldugu açiktir" seklinde konustu.



"1 Mayis’in isigi söndü"

Kutlamalarin sona ermesinin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Gülhan Yildiz, "Ben de emekçiyim. Yalniz 1 Mayis’a gölge düsüren bir durum yasadik. Bunun için de ben herkesten özür diliyorum. Sebebi olmamama ragmen özür diliyorum. Isigi söndü 1 Mayis’in. Bunun gerekçesi, Zonguldak Kadin Platformunun 2019 yilinda Milliyetçi Hareket Partisi’ne alana hos geldiniz dememle basladi.

1 Mayis emekçinin, isçinin bayramidir. Hos geldiniz denir. Ideolojik görüsünüz ne olursa olsun söylemek ve yerine getirmek zorundasinizdir. Birlik beraberligin bayramidir 1 Mayis" diye konustu.

Bir kadin, ben isçi ve anne oldugunu kaydeden Yildiz, "Beni fasistlikle suçlayanlarin aslinda kendileri fasistçe davranmislardir" dedi.

1 Mayis kutlamalari mini konserle sona erdi.
Kaynak: İHA