'Belediyelere Doldurdugunuz Kandil Kadrolarinin Hesabini Nasil Çikip Milletimize Anlatacaksiniz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, ana muhalefet partisini elestirerek, “Bunlar mi Türkiye’yi gelecek yüzyila tasiyacak? Bir de bunlarin arka planda görünmeyen destekçileri var biliyorsunuz. Adini zikretmiyorlar ama her daim birlikte poz vermekten, ana muhalefetin milletvekilleri her daim destek açiklamalari yapmaktan geri durmuyor. Belediyelere doldurdugunuz kandil kadrolarinin hesabini yüzünüz kizarmadan, utanmadan nasil çikip milletimize anlatacaksiniz?" dedi.

'Belediyelere Doldurdugunuz Kandil Kadrolarinin Hesabini Nasil Çikip Milletimize Anlatacaksiniz'
AK Parti Genel Merkez Teskilat Baskanligi’nca 81 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen iftar programina Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, milletvekilleri ve çok sayida teskilat mensuplari katildi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklesen iftar programinda konusan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, “AK Parti kuruldugu günden bu yana, hakki ve hakikati anlatmak için arsinlanmadik tek bir yer, çalinmadik tek bir kapi birakmayan bu davanin neferleri sayesinde zaferlerimize yeni zaferler ekledik. Hiç kimse bizi hedeflerimizden uzaklastiramaz. Türkiye’nin gelecegini kimse ipotek altina alamaz. Birileri bos lakirdilarla, yalanlarla, iftiralarla siyaset yaptigini zannededursun, bizler milletimizden aldigimiz emanete halel getirmemek için canla basla çalismaya devam edecegiz. Kocaeli’ye yaptigimiz enerji yatirimlari bunun en güzel örnegi” diye konustu.



“KOCAELI’YE ENERJI ALANINDA SON 19 YILDA 4,37 MILYAR LIRALIK YATIRIM YAPTIK”

Kocaeli’de yapilan yatirimlar hakkinda konusan Bakan Dönmez, “Kocaeli’ye enerji alaninda son 19 yilda 4,37 milyar liralik yatirim yaptik, sadece 2021 yilindaki yatirim tutarimiz 903 milyon lira. Bu yil da insallah 1,82 milyar liralik bir yatirimi daha hayata geçirecegiz. Kocaeli’miz Türkiye’de dogal gazi ilk kullanan sehirlerimizin basinda geliyor. AK Parti iktidara gelmeden dogal gaz kullanan 5 sehrimizden biriydi. Hamdolsun biz bu sayiyi 81 ile çikardik. Kocaelimiz’de de dogal gazin yayginlasmasi için büyük bir altyapi yatirimina giristik. Bugün Kocaeli’nin her ilçesinde dogal gaz kullaniliyor” seklinde konustu.



“ESKI TÜRKIYE HAYALIYLE YANIP TUTUSANLARA, 28 SUBAT’IN BUGÜNKÜ BEKÇILERINE MI DESTEK VERECEGIZ”

2023 seçimlerine az bir zaman kaldigini belirten Bakan Dönmez, “AK Parti teskilatlari her zaman hazir ve nazir. Biz sadece seçim yaklastiginda göstermelik is yapanlardan, milletimizin gözünü boyamaya çalisanlardan degiliz. Sizlere soruyorum kiymetli dava arkadaslarim. Iktidara aday olanlar ne vaat ediyor? Bir tarafta eski zihniyete dönmeyi, eski Türkiye’yi yeniden canlandirmayi vaat edenler, diger tarafta yenilenmeyi, ilerlemeyi, gelismeyi vaat eden AK Parti ve Cumhur Ittifaki. 2023’te bir karar verecegiz. Eski Türkiye hayaliyle yanip tutusanlara, 28 Subat’in bugünkü bekçilerine mi destek verecegiz, yoksa vesayet defterini sonsuza kadar kapatan AK Parti’ye mi? Bir düsünün. Türkiye son 20 yilda nereden nereye geldi? 2000’lere kadar acziyet içine düsen Türkiye nerede, bugünün Türkiye’si nerede? Bir de su açidan düsünelim. Seçim sonucuna en çok kimler sevinecek? Kimler ellerini ovusturacak? Bir tarafta Avrupa’ya ülkesini sikayet etmekten utanmayanlar, seçilirsek, ’Cumhurbaskanini yargilayacagiz’ diyenler, millete parmak sallayarak, ’hesap vereceksiniz’ diye nefretini kusanlar, ’bütün yatirimlari durduracagiz’ diye heveslenenler, ’gezicileri savunacagim’ diye Sultan Abdülhamid Han düsmanlarini göklere çikaranlar. Bunlar mi milletimizin derdiyle hemhal olacak? Bunlar mi Türkiye’yi gelecek yüzyila tasiyacak? Bir de bunlarin arka planda görünmeyen destekçileri var biliyorsunuz. Adini zikretmiyorlar ama her daim birlikte poz vermekten, ana muhalefetin milletvekilleri her daim destek açiklamalari yapmaktan geri durmuyor. Belediyelere doldurdugunuz kandil kadrolarinin hesabini yüzünüz kizarmadan, utanmadan nasil çikip milletimize anlatacaksiniz?" seklinde konustu.



"BUNLARIN DERDI KIRLI OYUNLARLA, MANIPÜLASYONLARLA NASIL EDERIM DE IKTIDARI ELE GEÇIRIRIM"

Ana muhalefet liderinin yalan ve iftiralarla dolu kampanya yürüttügünü söyleyen Bakan Dönmez, "Önce, ’4 milyon abonenin elektrigi kesik’ dedi.

Yalanini rakamlarla ortaya koyduk. Ardindan geçen hafta ziyaret ettigi evin elektrikleri 4 aydir kesik dedi.

Öyle olmadigini belgelerle ortaya koyduk. Dahasi ziyaret ettigi evde gün boyu elektrikler kullanilirken, ’elektrik yok’ demek için ziyaret saati elektrikleri kim kesti? Ziyaretten sonra da kim açti? Bunlara laf anlatmak aslinda zaman israfi ancak gel gör ki meydani da bunlarin yalanlarina, iftiralarina birakacak degiliz. Geçenlerde Istanbul’da bir evi daha ziyaret etti bakalim oradan da ne çikacak, merak ediyoruz. Bunlarin derdi milletin derdini, milletin gündemini konusmak degil. Bunlarin derdi kirli oyunlarla, manipülasyonlarla nasil ederim de iktidari ele geçiririm. Çünkü içlerindeki kin ve nefret o denli büyüdü ki daha simdiden kimleri tasfiye edeceklerini, bugüne kadar elde ettigimiz kazanimlari nasil bir kalemde harcayacaklarini pervasizca konusmaya basladilar. Biliyorum milletimiz feraset sahibidir. Böyle oyunlara asla prim vermez. Ne olursa olsun güçlü Türkiye olacak. Yerli ve milli üretimde dünyada söz sahibi olacak. Yerli teknolojilerle dünyaya meydan okuyacak. Dünya çapinda projelerle adindan daha fazla söz ettirecek. Bizler de bu ugurda son nefesimize kadar mücadele edecegiz insallah" ifadelerini kullandi.

Bakan Fatih Dönmez’in konusmasindan sonra Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan, 81 ile canli baglanarak herkesin Ramazan Bayramini kutladi.

(Fehime Kartal- Mehmet Ekrem Ceylan/IHA)
Kaynak: İHA