Ardahan'da 'Bayraminiz Kemerli Olsun' Denetimi

Ardahan’da Ramazan Bayrami öncesi Vali Hüseyin Öner’in katilimi ile ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ denetimi yapildi.

Ardahan'da 'Bayraminiz Kemerli Olsun' Denetimi
Içisleri Bakanligi öncülügünde Türkiye genelinde baslatilan ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ sloganiyla yapilan denetimler Ardahan’da Vali Hüseyin Öner, Il Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Il Jandarma Komutani Albay Ali Naci Aldemir ve trafik ekiplerinin katilimi ile yapildi. Göle yolu polis kontrol noktasinda trafik uygulamasina katilan Vali Öner, özellikle bayram trafigine çikacak sürücülere emniyet kemeri kullanimi, hiz ihlalleri, cep telefonu kullanimi, uykusuz ve yorgun araç kullanmama konusunda uyarilarda bulundu.

Vali Öner, “Bayramda yola çikacak vatandaslarimizdan özellikle hiz konusunda ve emniyet kemeri kullanimi konusunda hassasiyetle davranmalarini bekliyoruz. Içisleri Bakanligimizin baslatmis oldugu, ‘Trafikte her yil daha iyiye’, ‘Kemerim hep aklimda’, ‘Yayalar kirmizi çizgimiz’, ‘Yol ver hayata’ ve ‘Bi hareketine bakar hayat’ sloganlariyla trafik kazalarinda önemli derecede düsüsler kaydedildi. Bu bayramda ise mottomuz ‘Bayraminiz Kemerli Olsun’ oldu. Bu kapsamda sadece ihlal yapan tasitlar degil, diger araç sürücüleriyle de yüz yüze iletisim kurmak amaciyla polis ve jandarma ekiplerimizle birlikte denetim yaptik. Sürücü ve yolcularda trafik bilincinin olusturulmasi çok önemli. Tüm ekiplerimizle birlikte bayram tatili süresince görev basinda olacagiz” dedi.

Sürücü ve yolcularin Ramazan bayramini da kutlayan Vali Öner, görevlilerle bir süre sohbet ettikten sonra uygulama noktasindan ayrildi.
Kaynak: İHA