Baskan Atay Efeler Kent Konseyi'ni Agirladi

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, Efeler Kent Konseyi Baskani Mevlüt Kenar ve yönetimiyle bir araya geldi.

Baskan Atay Efeler Kent Konseyi'ni Agirladi


Baskan Atay, Efeler Kent Konseyi Baskani Mevlüt Kenar, Efeler Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Özge Çelik, Efeler Kent Konseyi Engelliler Meclisi Baskani Gürkan Iyigün ile yönetim kurulu üyelerini belediye meclis salonunda agirladi. Hayata geçirdigi projeleri, belediye çalismalari ve yaklasan etkinlik ve açilislarla ilgili bilgiler paylasan Baskan Atay, “Ilçemizde 300 bin nüfusu geçtik. Efeler’i marka kent yapmamiz gerekiyor. Marka kent yaparken insanlarin Aydin’in kalbi olan Efeler ilçesine geldiklerinde, zaman geçirebilecekleri, mutlu olabilecekleri, görsel olarak da kendilerini ayri bir yerde ve mutluluk içerisinde olduklarini hissedebilecekleri ortamlari olusturmak zorundayiz. Zafer Meydani Projesi için 3 kez ihaleye çiktik fakat kimse girmedi. Demir fiyatlari durmadan artiyor, bütün malzeme fiyatlari artiyor ve kimse ihaleye girmiyor. Bunun için çabaliyoruz. Sporda çocuklarimizin kötü aliskanliklardan kurtularak farkli branslarda basarili olabilecekleri bir ortam olusturmaya çalisiyoruz" dedi.



Efelerli kadinlarin özgürlesmeleri için projelerinde pozitif ayrimcilik yapan Baskan Atay, Tarimsal Ürün Fabrikasi’ni da hatirlatarak, “Bütün bu sorumluluklarimiz içerisinde kadinlarin özgür birer birey olmalari ve onlarin özgürlüklerine kavusurken ekonomik özgürlüklerine de kavusmalari gerektigini biliyor, istihdam saglayacak olan projeleri de hayata geçirmeye çalisiyoruz. Bildiginiz gibi ilk kez Türkiye’de sadece kadinlarin çalistigi Tarimsal Ürün Fabrikasi’ni gerçeklestirdik. Bunu çok önemsiyorum. Bizim ülkemizde en çok ve en güzel enginar Efeler ilçemizde yetisiyor. Enginardan elde edecegimiz gelirle Zafer Meydani’ni da yapacagiz, karsidaki Pazar yerini de yapacagiz, spor tesislerini yapacagiz, belediye binamizi yapacagiz, stad yapacagiz. Oradan elde edecegimiz geliri çok önemsiyorum ve çok yüksek olacagi konusunda da iddiaya girdim, bu sene degil ama 2 sene sonra o enginarin gelirinin belediye bütçesinin yarisina yaklasacagina inaniyorum” diye konustu.



Efeler Belediyesi’nce hizmete açilan Kitap Kafeler ve Hanimevleriyle ilgili de bilgiler paylasan Baskan Atay, sözlerini söyle sürdürdü:

“Çocuklarimizin iyi bir egitim alacaklari bir ortam saglamamiz da gerekiyor. Görüyorsunuz Kitap Kafeleri açiyoruz, Hanimevlerini açiyoruz, Kitap Kafelerin 6’incisini 11 Mayis’ta Cumhuriyet Mahallesi’nde açacagiz. 20-21’inde de Pinarbasi’nda Balkan Turnuvasi yapilacak, oraya da 50’ye yakin sporcu gelecek. 24 Mayis’ta da Hanimevlerimizin 4’üncüsünü açacagiz. Mutlu ve kaliteli bir yasam sürmek istiyoruz. Temiz hava solumak istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu sehir bizim, bürokratlar bugün var yarin yok, bir kararnameyle gelirler bir kararnameyle giderler. Ama biz burada dogduk burada yasiyoruz. Vatandaslarimizin temiz bir havada, güzel, temiz bir çevrede yasamlarini sürdürmeleri ve mutlu olacaklari ortamlari mekanlari olusturmak bizlerin görevi. Bunu gerçeklestirecegiz, sosyal etkinliklerimizi gerçeklestirecegiz. Dayanismalarimizi gerçeklestirecegiz. Ben çok memnunum sizlerle olan bu diyalogumuz içerisinde, sevgi ve sayginin oldugu bir süreci yasiyoruz. Çalismalariniza, ekinliklerinize yaptigimiz destege devam edecegiz. Hepinize çok tesekkür ediyorum, iyi bayramlar diliyorum.”
Kaynak: İHA