Hakkari'de Bayram Öncesi Hijyen Denetimi

Hakkari Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, bayram öncesi gida isletmelerinde hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihine yönelik denetim yapti.

Hakkari'de Bayram Öncesi Hijyen Denetimi
Zabita ekipleri, vatandaslarin sagligi için denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Gida isletmelerine yönelik rutin olarak denetim yapan zabita ekipleri, Ramazan Bayrami öncesinde de ilde faaliyet gösteren pastane, market, firin, unlu mamuller ile kasaplari hijyen kosullari, ürünlerin son kullanma tarihi, çalisanlarin kilik kiyafetlerinin temizligi ile is yerlerinin mevzuata uygunlugu konusunda kontrol etti. Ekipler, üretimde kullanilan malzemeleri ve malzemelerin depolandigi alanlardaki hijyen durumunu detayli sekilde inceledi.

Zabita Müdürlügü yetkilileri, gida kontrol birimleri ile bayram öncesi pastacilik sektöründe faaliyet gösteren esnafa yönelik denetimler gerçeklestirdiklerini belirterek, “Denetimler esnasinda asgari hijyen sartlari kontrol edilerek, yüzeylerden numune alinmis. Analiz neticesinde sinir deger altinda kalan isletmelere cezai islem uygulanacak” dediler.
Kaynak: İHA