ADÜ'lü Ögrencilere Yapay Zeka Kampi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Isletme Fakültesi Yapay Zeka Toplulugu’nun, Big Data Turkey ile yaptigi is birligi çerçevesinde topluluk ögrencilerine 20 saatlik bir Yapay Zeka Kampi düzenlendi.

ADÜ'lü Ögrencilere Yapay Zeka Kampi
Insanlik tarihinin önemli gelismelerinden olarak kabul edilen yapay zeka teknolojisinde, gençleri yarinin dünyasina ve teknoloji alaninda üretmek isteyen bireyleri bugünden hazirlamak amaciyla ADÜ Söke Isletme Fakültesi tarafindan Yapay Zeka Toplulugu ögrencileri için 20 saatlik bir Yapay Zeka Kampi düzenlendi.

Big Data Turkey is birligiyle olusturulan Yapay Zeka Kampi’ni üniversite ögrencileri ile bulusturan ADÜ Yapay Zeka Toplulugu, gelisen teknolojiye ayak uydurmanin önemine dikkat çekti. Moderatörlügünü Söke Isletme Fakültesi Yönetim Bilisim Sistemleri ögrencisi Hatice Yilmaz’in yaptigi çevrimiçi olarak düzenlenen egitimde, temel yapay zeka, python programlama dili, veri bilimi, istatistik ve makine ögrenmesi alanlarinda egitim verildi.

Alaninda uzman egitmenlerin destegiyle gerçeklesen kamp ile ilgili açiklamalarda bulunan Yapay Zeka Toplulugu’nun Baskan Yardimcisi ve Big Data Turkey Temsilcisi Ahmet Fatih Kilinç; "Big Data Turkey, dijital çagin gerekliliklerine toplumun her bireyinin hakim olmasi için alaninda uzman kisilerin bir araya gelerek projeler üretmesi gerektigi inanciyla bilim insanlari tarafindan kurulmus sosyal ve teknik bir platformdur. Yapay Zeka Toplulugu olarak Big Data Turkey is birligi ve destegiyle gerçeklestirdigimiz egitim, bizler için oldukça faydali oldu. Büyük bir çogunlukla toplulugumuzun ideallerini tasiyan Big Data Turkey ile is birligimizin devam edecegini düsünüyoruz. Düzenlenen kampin herkes için verimli geçtigini düsünüyor emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA