Kars Belediyesi Ramazan Denetimlerini Siklastirdi

Kars’ta Ramazan ayi denetimleri siklastirildi.

Kars Belediyesi Ramazan Denetimlerini Siklastirdi
Kars Belediye Baskanligi Zabita Müdürlügü’ne bagli ekipler, Ramazan Ayi öncesi gida güvenligi, hijyen, fiyat, gramaj, KDV indirimlerini kapsayan denetim gerçeklestirdi.

Ramazanda vatandaslarin daha saglikli gida tüketmelerini saglamak için temel gida ve ihtiyaç ürünlerinin satildigi market, manav, kasap ve firinlarda denetimlerini siklastiran ekipler, isletmelerde özellikle terazi ve hijyen konusunda mamullerin daha saglikli ve temiz kosullarda üretilmesi için uyarilarda bulundu. Zabita imalathanelerin mutfaklarina, kullandiklari malzemelerin tarihlerine, ürünlerin gramajlarina, çalisanlarin kilik kiyafet ve kisisel temizliklerini de denetledi.

Zabita ekipleri, temel gida ve ihtiyaç ürünleri basta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlari inceledi. Ürünlerde fahis fiyat olup olmadigi, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark bulunup bulunmadigi, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatina ve satisa sunulan ürünlerin raf ve kasa fiyatlari ile uygulamaya konulan KDV oranlari indirimlerinin etiketlere yansiyip yansimadigi kontrol edildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Belediye Baskanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, “Vatandaslarimizin Ramazan ayin da huzuru ve güvenligi için sahada olan ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasina dayali olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. Vatandaslarimizin, halk sagligini tehdit eden bir durumla karsilasmasi durumunda Belediyemizin 153 Zabita Hatti’na sikayetlerini bildirmeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA