Osmaniye'de '58. Kütüphaneler Haftasi' Kutlandi

Osmaniye’de ‘Kütüphanede Hayat Var’ temasiyla 58. Kütüphaneler Haftasi düzenlenen etkinlikle kutlandi.

Osmaniye'de '58. Kütüphaneler Haftasi' Kutlandi
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program protokol konusmalariyla devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Il Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, “Üye sayimiz il merkezimizde 28 bin 250, il genelinde 65 bin 750 rakamina ulasmistir. Kütüphanelerimizde 145 bin 152 adet kitap bulunmaktadir. Pandemi öncesi 248 bin 202 okuyucumuza kütüphane hizmeti verilmistir. Ulasabildigimiz okuyucu sayisi pandeminin hafiflemesiyle yeniden artis bandina girmistir" dedi.

Konusmasinda kitap ve kütüphaneciligin önemine deginen Vali Erdinç Yilmaz, "Türk Kütüphaneciler Dernegi’nin girisimleriyle 1964’ten bu yana kutladigimiz, Kütüphaneler Haftasi’nin 58’incisini kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Her biri en kiymetli, en nadide kitap ve eserle dopdolu olan kütüphanelerimiz her türlü arastirmaya imkân sunan birer bilgi evleridir. Bu anlamli günün amaci, çocuklarimizin okuma aliskanligini gelistirmek, kitap sevgisini asilamak, onlari gelecege ilim ve irfan sahibi, milletine faydali genç nesiller olarak yetistirmektir. Çünkü kitaplar evlatlarimizin duygusal, bilissel, ruhsal ve sosyal gelisimleri için dünyayi ögrendigi pencerelerdir. Erken yasta kitaplarla tanismalari dil becerilerini ve kelime haznelerini gelistirecektir. Nesillerdir okumaya ve egitime önem veren Türk Milleti, bu özelligini atalarindan almistir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle: "Ben çocukken fakirdim. Iki kurus elime geçince bunun bir kurusunu kitaba verirdim. Eger böyle olmasaydim, bu yaptiklarimin hiç birisini yapamazdim." diyen hayatini milletine adayarak, cepheden cepheye kosan lider ömrüne 4 bin kitap sigdirarak, "Hayatta en hakiki mürsidin ilim oldugunu ifade etmistir. Bizler de bu bilinçle, Osmaniye’mizde tüm evlatlarimizi kitapla bulusturma gayreti içerisinde çalismalarimiza devam ediyoruz, ilimizde bulunan 8 halk kütüphanemizle, köylerimize ulastirdigimiz gezici kütüphanelerimizle, Okulsuz Kütüphane Kalmasin projesiyle, kitaplarimizi okurlariyla bulusturuyoruz. Bizim temel hedefimiz, Osmaniye’mizin dört bir yanindaki gençlerimizin bilgiye diledigi gibi ulasmasini saglamaktir” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan düzenlenen kitap okuma etkinliginde Vali Erdinç Yilmaz ve protokol mensuplari ögrencilerle birlikte kitap okudu.
Kaynak: İHA