Cumhurbaskani Erdogan'in Açilisini Yapacagi Yeralti Barajinda Son Düzenlemeler Yapiliyor

Bartin’da açilisini yarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telekonferans yöntemi ile katilarak yapacagi Bahçecik Yeralti Baraji’nda son düzenlemeler yapiliyor. Çalismalari yerinde inceleyen Vali Sinan Güner, tesisin Bartin’in içme suyu ihtiyacini karsilayacak önemli bir yatirim oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Açilisini Yapacagi Yeralti Barajinda Son Düzenlemeler Yapiliyor
Türkiye’de ilklerden olan ve 2020 yilinin eylül ayinda yapimina baslanan Bahçecik Yeralti Baraji, 22 Mart Sali günü hizmete alinacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, barajin açilis törenine Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki toplu açilis töreninden telekonferansla katilim saglayacak.

Tesisteki çalismalar ve son düzenlemeleri yerinde inceleyen Bartin Valisi Sinan Güner, “Önemli yatirimlardan bir tanesi yeralti baraji. 25 metre yüksekliginde Bartin’imizin ve ilçelerimizin içme suyu ihtiyacini karsilayacak önemli bir tesis. Yarin Sayin Cumhurbaskanimiz canli baglanti ile buranin açilisini yapacak. Bundan dolayi gurur duyuyoruz. Su anda burada DSI Bölge Müdürü, ilçe kaymakami ile beraber hazirliklari incelemeye geldik. Herhangi bir eksigimiz yok. Yarin devam edecegiz insallah” seklinde konustu.

Açilisi yapilarak hizmete alinacak yeralti baraji, Bartin’in yani sira Amasra ilçesi ve Ulus ilçesine bagli Abdipasa beldesinin de içme suyu ihtiyacini karsilayacak.
Kaynak: İHA