Rusya-Ukrayna Arasindaki Savas Sanal Dünyada Da Devam Ediyor

Rus hacker grubu Killnet, Rusya Devlet Baskanligi sitesi basta olmak üzere tüm kurumlara siber saldirilar yapan Anonymous’un resmi internet sitesini hackledi.

Rusya-Ukrayna Arasindaki Savas Sanal Dünyada Da Devam Ediyor
Rusya-Ukrayna arasindaki savasa sanal dünyada da tüm hiziyla devam ediyor. Rusya’nin saldiri kararinin ardindan dünyanin en popüler hacker grubu Anonymous, Ukrayna’ya destek olmak için Rusya’ya siber saldiri baslatmisti. Kremlin Sarayi’nin resmi internet sitesi, Rusya Savunma Bakanligi, Rusya Disisleri Bakanligi gibi kritik kurumlarin internet sitesine saldirilar düzenleyen Anonymous, bu sitelere erisimi durdurmustu.

Anonymous’un saldirilarinin ardindan Rus hacker grubu Killnet ise, Anonymous’un resmi internet sitesine saldirdi. Anonymous’un internet sitesi çökertmesinin ardindan sosyal medya hesaplarindan bir mesaj paylasan Killnet, Anonymous’un internet sitesine saldiri yaptiklarini ve erisime kapattiklarini duyurarak, Rus ve Sovyetler Birligi’nden ayrilan ülkelerin vatandaslarina çagrida bulundu. Sahte görüntülerle Rusya’ya karsi bilgi savasi baslatildigini savunan Rus bilgisayar korsanlari, bu görüntülere kimsenin inanmamasini istedi.
Kaynak: İHA