Profesyonel Turist Rehberleri, Çorum'da Hitit Uzmanlik Egitimi Aldi

Çorum’da profesyonel turist rehberlerine ’Hitit Uzmanlik Egitimi’ verildi.

Profesyonel Turist Rehberleri, Çorum'da Hitit Uzmanlik Egitimi Aldi
Turist Rehberleri Birligi, Çorum Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Ankara Rehberler Odasi tarafindan düzenlenen ve Çorum Belediyesi ile Bogazkale Belediyesi tarafindan destek saglanan egitimler, Çorum’da yapilan iki günlük gezi ile tamamlandi.

3 günlük teorik egitim programindan sonra Çorum’a gelen rehberler, Çorum Müzesi uzmanlari Özgür Meriç ve Osman Demir esliginde Hattusa, Yazilikaya, Alacahöyük ve Sapinuva gibi Hititlerin yasadigi önemli yerlesimlerini ziyaret ettiler. Daha sonra Çorum Müzesinde, Müze Müdürü Metin Çakar beraberinde incelemelerde bulunan rehberler buradan, Çocuk Atölyesine geçerek Müze Arastirmacisi Melih Basköy’den Hitit yazili kaynaklarinda kullanilan civi yazisi hakkinda bilgiler alip, tablet yazma atölye etkinligine katildilar.

Üç gün süren teorik egitimlere, Prof. Dr. Andreas Schachner, Prof. Dr. Tayfun Yildirim, Prof. Dr. I. Tunç Sipahi, Prof. Dr. Aygül Süel, Doç. Dr. Metin Alparslan, Dr. Önder Ipek, Dr. Sedef Ayyildiz ve Dr. Meltem Alparslan katildi.

Aktif olarak görev yapan 50 turist rehberinin katilim sagladigi egitimler sonunda Çorum Müzesi Konferans Salonunda, Kültür ve Turizm Müdürlügü denetiminde sinav yapildi. Sinav sonucunda basarili olan turist rehberleri ’Hitit Uzmanlik Sertifikasi’ almaya hak kazanacak ve TUREB tarafindan uzmanlik bilgileri rehberlerin sicillerine de islenecek.

Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektas, TUREB Baskani Suat Tural ve Anro Yönetim Kurulu üyesi Birsen Bulan’in da aralarinda bulundugu rehberleri konakladiklari otelde ziyaret ederek, egitime gösterdikleri ilgiden ve katilimlarinda dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA