Kilis'te Alaeddin Yavasca Müze Evi Açildi

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügünün ev sahipligindeki Alaeddin Yavasca Anma Töreni kapsaminda Kilis’teki Alaeddin Yavasca Müze Evi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Kilis'te Alaeddin Yavasca Müze Evi Açildi
Kilisli Devlet Sanatçisi Prof. Dr. Aleaddin Yavasça tarafindan dogdugu evini müze yapilmak kaydiyla Kültür ve Turizm Bakanligina bagislamisti. Bakanlik tarafindan Müze haline getirilen evinin bugün açilisi gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, video konferans ile Kilis’e baglanarak açilisi gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Alaeddin Yavasca’nin çok önemli bir sanatçi oldugunu ifade ederek, “Alaeddin Yavasca Müze evi çok güzel oldu. En kisa zamanda bende Kilis’e gelerek Müzeyi ziyaret etmek istiyorum” dedi.

Vali Recep Soytürk, Hemserisi olmaktan onur duydugum Devlet Sanatçisi Alaedin Yavasça’nin evinde olduklarini ifade ederek, “2.5 yil önce Alaeddin Yavasca ile esi Ayten Yavasca ile hastanede ziyaret etmistim. Çok kisa bir sürede programa alinarak, ihalesi yapildi. Bugün mükemmel bir sekilde sunuma hazir hale geldi. Basta siz bakanim, bakan yarimcilarimiz, tüm bürokratlara sükranlarimiz arz ediyoruz. Burasi yaklasik 416 metrekare kapali alani 107 metrekare açik alani olan, tam bir Kilis evidir. Sehrin merkezindedir. Alaeddin Yavasca bütün sehrimizdeki insanlara turistlere tanitmis olacagiz. Hemde Alaeddin Yavasca ile övünç duyacak, yeni bir müzeye kavusmus olacaktir” dedi.

Açilisa Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Kültür Varliklari Genel Müdür Yardimcisi Ismail Karaman, 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Il Genel Meclisi Baskani Sihmehmet Yalçin, AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas, MHP Il Baskani Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Il Müdürü Cuma Özdemir ile etkililer katildi.

Kaynak: İHA