Hatay Lezzetleri Dünyaya Açiliyor

Hatay Büyüksehir Belediyesi ve BigChefs is birligiyle gelistirilen proje ile Hatay lezzetleri arasindan seçilen tatlar, ünlü restoren zincirinin yaz menüsünde yer alacak. Projenin amaci hem gastronomi kültürünün bilinirliginin arttirmak hem de yerli üreticilere destek olmak.

Hatay Lezzetleri Dünyaya Açiliyor
UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne giren sehirleri destekleme karari alan BigChefs ilk olarak medeniyetler sehri Hatay ile anlasti. Hatay Büyüksehir Belediyesi is birligi ile gerçeklesen projenin detaylarini aktarmak üzere Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, BigChefs Kurucu Ortagi Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’su Altan Kosova’nin ev sahipliginde basin lansmani yapildi.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, kentin ekonomisine, gastronomisine ve kültürüne büyük katki saglayacagini belirterek, “Bugün Hatay için önemli bir gün. Türkiye’nin ve dünyanin birçok noktasinda subesi olan kendini kanitlamis bir gida kurulusu ile artik partnerlik yapiyoruz. Bizde bu partnerlik adina geçmisten aldigimiz lezzetleri tüm dünyaya paylasma imkani bulacagiz. Hatay gelecek adina çok önemli adimlar atmaya baslamistir. Bu serüven 2010 yilinda basladi, 2017’de final yapti, bu finalden sonra bekledigimiz programladigimiz isleri Hatay adina yapiyoruz. Buradaki birçok rengi tasiyan insanimiz gibi bu yemeklerde yüzyillardir bize miras. 600’ün üzerinde yemek çesidi ile biz dünyaya BigChefs’le açildik. Insallah bundan sonraki adimlarimizda güzel günlere ulasma imkaniz olur” dedi.

BigChefs Kurucu Ortagi Gamze Cizreli ise isbirliginden dolayi mutlu oldugunu belirterek, “Pek çok medeniyete ev sahipligi yapan bu kadim sehirde bu isbirligine imza atiyor olmak çok mutluyum ki zaten bunu yapmamiz gerekirdi diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA