Efeler'in Enginar Yavru Vatana Uzanacak

Efeler Belediyesi ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki kardes sehri Güzelyurt Belediyesi, kadin istihdamina ve tarimsal üretime katki saglayacak projede ortak oldu. Proje kapsaminda Efeler’in enginari yavru vatan topraklarinda hayat bulacak.

Efeler'in Enginar Yavru Vatana Uzanacak


Türkiye ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti belediyeleri arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi ve K.K.T.C. belediyelerinin hizmet kapasitelerinin gelistirilmesi amaciyla Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Kibris Türk Belediyeler Birligi (KTBB) ortakliginda is birligi programi düzenleniyor. 800 belediyenin projeleriyle basvuruda bulundugu programda hibe destek almaya hak kazanan 9 proje arasinda Efeler Belediyesi’nin Güzelyurt Belediyesi ile gerçeklestirecegi proje de yer aldi.

’Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarin Yolcugu’ isimli proje kapsaminda Efeler enginarinin yavru vatanda ayrilan 4 dönümlük arazide yetistirilmesi planlaniyor. Kadin istihdamina da katki saglamasi amaçlanan konu ile ilgili olarak Efeler Belediyesi’nin Mart Ayi 1. Olagan Meclis Toplantisi’nda konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, yapilacak çalismanin Efeler enginarinin tanitiminin saglanmasina olumlu etkisi olacagini, bunun yani sira katma deger saglanacagini ifade etti.



Efeler Belediyesi meclis üyelerinin de içinde bulundugu bir heyetle Güzelyurt’a ziyaret gerçeklestirilecegi, proje kapsaminda yapilacak çalismalarin yerinde görüsülüp her iki belediye arasinda fikir alisverisinde bulunulacagi bildirildi.

Kaynak: İHA