Gaziosmanpasa'da 28 Subat Süreci Konusuldu

Gaziosmanpasa Belediyesi, 28 Subat postmodern darbesinin 25. yili nedeniyle "28 Subat Bitti mi?" adli seminer düzenledi. Seminerde gazeteci ve yazar Hilal Kaplan, 28 Subat postmodern darbesini ve yasadiklarini anlatti.

Gaziosmanpasa'da 28 Subat Süreci Konusuldu
Gaziosmanpasa’da 28 Subat postmodern darbesinin 25. yili nedeniyle Kültür ve Sanat Merkezi’nde "28 Subat Bitti mi?" adli bir seminer düzenlendi.

Gazeteci ve yazar Hilal Kaplan’in katilimiyla düzenlenen seminerde 28 Subat sürecinde yasananlar ve medyaya yansiyan haberler konusuldu. Gazeteci Hilal Kaplan’in kendisine özgü bir durusu oldugunu ifade eden Gaziosmanpasa Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Eroglu, "Buraya geldiginiz için sizlere tesekkür ediyorum. Sizlerin buraya gelmesi ayni zamanda 28 Subat sürecine karsi göstermis oldugunuz önemi ve kiymeti ortaya koyuyor. Tabii Hilal Hanim sadece 28 Subat sürecinde degil, kendisine has bir durusu olan, Müslümanca bir durusa sahip bir hanimefendi olduguna ben sahidim. Ben kendisini bu durusundan dolayi tebrik ediyorum. Bu durusun adi bana göre Müslümanca bir durustur. Allah hepimizi Müslümanca bir durus sahibi etsin" seklinde konustu.



"25 yilda Türkiye çok sükür büyük mesafeler katetti"

Seminer öncesi açiklamalarda bulunan gazeteci-yazar Hilal Kaplan, 25 yilda Türkiye’nin büyük mesafeler katettigini dile getirerek, "28 Subat darbesinin üzerinden 25 yil geçti. Bu 25 yilda Türkiye çok sükür büyük mesafeler katetti. Fakat bu darbenin hiçbir zaman unutulmamasi, hangi mekanizmalar isletilerek hayata geçirildigi de özellikle unutmamamiz gerektigine inaniyorum. Siyasetin, askeriyenin, medyanin, sivil toplum kuruluslarinin hepsinin bir araya gelerek seçilmis bir hükümetin üzerine yürüdüklerini, gerekirse silah kullaniriz söylemlerinin dile getirildigini, bu sefer silahsiz kuvvetler halletsin diyerek medya ve sivil toplum kuruluslarina özel bir anlam yüklenerek seçilmis hükümetin üzerine gidildigini ve düsürüldügünü gördük. Tek uygulama seçilmis hükümetin yikilmasi degil, ayni zamansa dindar niteligi oldugu düsündükleri bütün halk kesimlerine ister egitim hayatinda olsun, ister çalisma hayatlarinda olsun hiçbir yasam hakki tanimayan uygulamalarin da hayata geçirilmesi oldu. Bir daha asla diyorsak 28 Subat’i hiçbir zaman unutmamamiz lazim" dedi.

Kaynak: İHA