Kardeslerin Öldürülmesi Davasinda Karar Açiklandi

Ankara’da 10 sene önce 2 kardesin öldürülmesiyle ilgili davada karar açiklandi.



Baskentte 10 yil önce 2 kardesin öldürülmesiyle ilgili azmettirici oldugu gerekçesiyle anne Fahriye Güler (51) ile cinayetleri isleyen sevgilisi Ibrahim Terzioglu (57) ve oglu Arman Terzioglu’nun yargilandigi davada karar çikti. Sanik Ibrahim Terzioglu, iki kardesi ’tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet, anne Fahriye Ertürk Güler de öldürmeye azmettirme suçundan ’haksiz tahrik indirimle’ 48 yil hapis cezasina çarptirildi. Özgür Çagkan Baris Karaoglu cinayetine yardim ettigi gerekçesiyle sanik Arman Terziogu ise 20 yil hapis cezasi aldi.

Olayin geçmisi

Ogulcan Bertan Karaoglu (22) ile Özgür Çagkan Baris Karaoglu (18) hakkinda 10 yil önce bir yil arayla kayip basvurusu yapildi. Savciligin talimatiyla kayip dosyasi, geçen yil raftan indirildi. Olayin çözülmesi için emniyet, özel bir ekip kurdu. 2 kardesin cinayete kurban gittigini belirleyen ekipler, çocuklarin annesi Fahriye Güler, sevgilisi Ibrahim Terzioglu ve onun oglu Arman Terzioglu’nu, 8 Ekim 2021’de gözaltina aldi. Anne Güler, 2 çocugunu sevgilisine öldürttükten sonra Ayas ilçesine bagli Ortabereket Mahallesi’ndeki hobi bahçesine gömdüklerini söyledi.

Gerçeklestirilen kazida iki kardesin cesedi bulunurken ifadelerinin ardindan 3 süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Savcilik, sorusturma sonrasi 3 sanik hakkinda da ’tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle dava açti.

’Ifadelerim degistirildi’

Ankara Bati Adliyesi 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu sanik Fahriye Güler, Ibrahim Terzioglu, Arman Terzioglu ve taraf avukatlari katildi.

Sanik Ibrahim Terzioglu, hazirlik asamasindaki ifadesinin degistirildigini, dile getirmedigi hususlarin beyaninda yer verilmedigini iddia ederek, mahkeme huzurundaki savunmasinin dikkate alinmasini talep etti. Suçsuz oldugunu savunan Terzioglu, beraatini istedi.

Fahriye Ertürk Güler ise çocuklarinin kendisine siddet uyguladigini söyleyerek su savunmayi yapti:

"Çocugun öldürüldügünü kesifte ögrendim, Baris’i canice hisle öldürttügüm belirtilmisse de bunu kabul etmiyorum. Diger oglum Ogulcan ise 16 Subat 2010’da evden ayrildi, bir daha kendisinden haber alamadim, ölümüyle ilgili bilgim yoktur."

Savunmalarin ardindan karari açiklayan mahkeme, sanik Ibrahim Terzioglu iki kardesi "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet, anne Fahriye Ertürk Güler de öldürmeye azmettirme suçundan "haksiz tahrik indirimle" 48 yil hapis cezasina çarptirildi. Özgür Çagkan Baris Karaoglu cinayetine yardim ettigi sebebiyle sanik Arman Terziogu 20 yil hapse mahkum edildi, ancak Ogulcan Bertan Karaoglu cinayetinden beraat etti.
Kaynak: İHA